Annonce
Ugeavisen Struer

Krofatter elsker fyrværkeri

Karsten Pedersen (til venstre) og Jacob Dunker står bag Thyholm Fyrværkeri, der sælger nytårsskyts fra Tambohus Kro mellem jul og nytår. Privatfoto
Det har fået Karsten Pedersen fra Tambohus Kro til i samarbejde med Jacob Dunker at etablere Thyholm Fyrværkeri, og mellem jul og nytår er der salg af nytårsskyts ved kroen på Tambogade
Annonce

THYHOLM: - Lige fra mine drengeår har nytårsfyrværkeri med raketter og senere batterier været en af mine store passioner. Jeg kan huske de første år, hvor jeg sammen med min far skød nytåret ind, og det var altid en stor oplevelse, siger Karsten Pedersen fra Tambohus Kro.

Da han blev lidt større og fik fritidsjob, sparede han hvert år penge op fra august til jul for at købe nytårsfyrværkeri. Og interessen og passionen er fulgt med ind i voksenlivet.

- Det er måske lidt skørt, men jeg synes, at et flot fyrværkeri er helt fantastisk at overvære. Efterhånden har jeg også lært lidt om, hvordan man sætter det hele rigtigt sammen, så hvert år kører jeg rundt til forskellige forhandlere for at tjekke de seneste nyheder hos leverandørerne, fortæller Karsten Pedersen.

Sidste år var han således forbi Henrik Agerlund Jensen's fyrværkerisalg ved Struer Caravan, og snakken faldt på, om der ikke skulle laves et samarbejde eller en afdeling af fyrværkerisalget på Thyholm.

- Det fundererede jeg lidt over, men det endte med, at jeg sammen med Jacob Dunker, som jeg kender fra blandt andet Round Table og fra fælles fejring af nytåret i Struer, etablerede et nyt selskab med navnet Thyholm Fyrværkeri. Og nu er vi så klar til at sælge fyrværkeri mellem jul og nytår fra området ved Tambohus Kro, siger Karsten Pedersen

Annonce

Kvalitet og stor sikkerhed

Der skal mange tilladelser i hus for at etablere dette salg.

- Vi vil kun sælge produkter, som er af høj kvalitet, så vi på alle måder kan stå inde for produkterne. Derfor har vi lavet et samarbejde med Højen Fyrværkeri, og det borger jo for kvalitet. Dernæst har vi investeret i professionelle containere og den nødvendige afspærring, som loven foreskriver, oplyser Jacob Dunker.

Sortimentet bliver udstillet i lokalerne på kroen, og her kan man også se video-optagelser af, hvordan fyrværkeriet ser ud, når det fyres af til nytår.

- Vi har desuden lavet et show fredag den 27. december klokken 17, hvor man med det blotte øje kan se eksempler på fyrværkeriet. Og det håber bliver en oplevelse for hele familien. Vi serverer nogle smagsprøver og byder indenfor i kroens lokaler. Og salget af fyrværkeri passer også godt sammen med, at kunderne op mod årsskiftet afhenter den bestilte nytårsmenu, tilføjer Karsten Pedersen.

Udover de forskellige batterier vil der også være et udvalg af nytårsfyrværkeri for børn, og Thyholm Fyrværkeri har lavet en tre-årig aftale med leverandørerne om dette salg fra Tamboshus Kro.

Annonce

Fortsætter i Struer

Henrik Agerlund Jensen fra Struer er for tredje år i træk på banen med salg af fyrværkeri fra Struer Caravan. Og igen går 15 procent af salget til lokale foreninger.

- Sidste år gik det rigtig godt, og vi kunne give 10.300 kroner videre til lokale foreninger, oplyser Henrik Jensen.

- I år har HM Fyrværkeri, der står bag fyrværkerisalget, lavet aftaler med syv lokale foreninger i forbindelse med fyrværkerisalget. Det er Struer Svømmeklub, Struer Cykelklub, Struer Boldklub, Struer Golfklub, Struer-Humlum Fodbold, Struer Gymnastikforening og Linde Boldklub, og man bestemmer selv, hvilken forening man vil støtte, oplyser Henrik Agerlund Jensen.

Det foregår på den måde, at man ved køb af fyrværkeri oplyser navnet på den forening, som man ønsker at støtte, og det bliver så sammen med beløbet registreret hos den pågældende forening. Man behøver ikke at være medlem af den pågældende forening for at støtte.

- Vores fyrværkeri er udvalgt af fyrværkerimester for Tivoli i København Gunnar Knudsen, som bor ved Sir nord for Holstebro. Og så har vi gjort salget lidt hyggeligt og giver en fadøl fra Struer Håndbryg til de voksne og en vand til børnene. Alle over 18 år har mulighed for at købe kvalitetsfyrværkeri hos os, siger Henrik Agerlund Jensen.

I forbindelse med fyrværkerisalget, der foregår fra 27. til 31. december, vil der 27. december klokken 17 være et større fyrværkerishow, hvor man ved Struer Caravan kan se eksempler på batterier og raketter i sortimentet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce