Annonce
Ugeavisen Struer

Kulturoplevelse under åben himmel

Æ Skawmand i snak med en af de interesserede, der jævnligt kiggede forbi. I perioder var han lidt af en attraktion, som også fangede pressens opmærksomhed. Lokale beboere holdt lidt øje med ham og hjalp ham med indkøb og andre fornødenheder. Foto: Struer Museum
15. oktober relancerede Teater Katapult AudioMove-dramaet Æ Skawmand, som kan følges på din smartphone på vandring ved Oddesund
Annonce

Oddesund: Struer Kommune er lige nu den hårdest corona-ramte kommune i landet, og alle aktiviteter i efterårsferien var derfor aflyst - og så alligevel ikke alle:

15. oktober relancerede Teater Katapult AudioMove-dramaet Æ Skawmand, der netop rent fysisk foregår i Struer Kommune.

Lyd-forestillingen i Katapults særlige AudioMove-genre oplever man udendørs, alene og via sin egen mobiltelefon - og dermed skulle forestillingen ikke være forbundet med smittefare.

Du kan opleve dramaet ved at downloade en app på din smartphone, være i nærheden af der, hvor dramaets handling udspiller sig, tilslutte dine høretelefoner – og derefter fordybe dig i dramaets personer og handlinger.

Bedre kan det næppe gøres for alle dem, der hungrer efter kulturoplevelser i pandemiens tid.

Annonce

Manden med skabet

Lyddramaet indeholder også et perspektiv på det højaktuelle emne om isolation og ensomhed.

Det handler nemlig om en meget unik historisk figur, som gjorde alvor af et ønske om at leve alene i pagt med naturen: Æ Skawmand, Christian Vandet Jørgensen, som kom til Oddesund-egnen på Thyholm nord for Struer i 1917.

Han havde et skab med sig, som han placerede i et krat ved vandet. Her boede og levede han helt til sin død i 1956.

Annonce

Hør på turen

Dramaet på Useeum-appen Det lydbårne AudioMove-drama Æ Skawmand er skabt i et samarbejde mellem Struer Museum, Teater Katapult, udviklerhuset Redia, et kunstnerisk hold og en række kræfter i lokalområdet.

Man kan gratis downloade Useeum-appen til iPhone/Apple og Android/Google. Appen viser, hvilke museumsoplevelser, man kan få i blandt andet det område, man befinder sig i – og 15. oktober vil Æ Skawmand og Struer Museum være tilgængelig i appen.

Dog kan man først høre hele historien, når man er i Oddesund Nord. Via appen ser man også præcis, hvor dramaet begynder.

Når man har oplevet turen i lokalområdet, kan man genhøre den på sin telefon hvor som helst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Flere medaljer end dansere

Ugeavisen Struer

Ugens ord: Kig op

Annonce