Annonce
Ugeavisen Struer

Kunstgræsbanen til eksamen

Den nye kunstgræsbane blev lørdag taget i brug ved en sportslig indvielse med flere kampe på programmet. Foto: Johan Gadegaard
Både spillere og trænere gav topkarakterer til den nye fodboldbane efter den sportslige indvielse i lørdags
Annonce

STRUER: De første hold har taget den nye kunstgræsbane ved Struer Energi Park i brug til træninger, og flere hold ventes at booke tid til både træning og træningskampe i de kommende måneder, indtil de almindelige fodboldbaner igen kan tages i brug efter vintertiden.

Lørdag var der sportslig indvielse af kunstgræsbanen med børnekampe om formiddagen, ungdomskampe ved middagstid og seniorkampe sidst på eftermiddagen, hvor det nye lysanlæg også blev testet. Der var også besøg af maskotten Lupus fra FC Midtjylland, og ved pølsevognen kunne man nyde to røde og et brød under kampene. Og alle udtrykte stor begejstring for det nye anlæg.

- Det er godt entreprenørarbejde med dræningsanlægget, for trods store regnmængder de seneste døgn står der ikke vand overhovedet på banen, bemærkede Karsten Lund, formand for Struer Boldklub, da han sammen med andre fodboldkyndige krøb i ly under de opstillede pavilloner under endnu en regnbyge ved lørdagens arrangement.

Spillerne i alle aldre kunne notere, at kunstgræsset er en lynhurtig overflade, så man skal lige vænne sig til boldens hastighed i alle situationer. Til gengæld er man fri for de mange tilfældige opspring, der ellers karakteriserer fodboldspillet i vintermånederne på mudrede græsbaner.

Ved den nye bane bliver der lige nu opført et redskabsskur, der blandt andet skal bruges til den traktor, som med en særlig børste er en del af vedligeholdelsen af kunstgræsbanen.

- Der skal med jævne mellemrum påfyldes nyt granulat, som så børstes ned i banen med specialudstyret, forklarede Karsten Lund.

Til gengæld skal man ikke kridte banen op fra kamp til kamp, for sidelinier og andre streger er en integreret del af kunstgræsbanen.

- Det er planen at bruge den nye bane til træningskampe i vintertiden, mens vi så rykker over på vores normale kampbane, når turneringen går i gang til april, sagde fodboldformanden.

Seniorerne fra Struer Humlum Fodbold har haft de første træninger på kunstgræsset - og her har der hver gang været over 30 fodboldspillere i aktion.

Regnen silede ned, så spillerne krøb i ly ved de opstillede pavilloner ved kunstgræsbanen. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Restauration undrer sig over annonceret generalforsamling: Vi har ikke lavet en aftale med LA

Annonce