Annonce
Ugeavisen Struer

Kurs mod Struers kyster

Denne uges klummeskribent er centerleder i Midtpunktet Thyholm, Kristian Hedegaard. Foto: Morten Stricker.

Som så mange andre danskere sidder jeg hvert år klar foran skærmen, når familien Beha Erichsen drager ud på nye eventyr til søs.

Troligt har jeg fulgt med i jordomsejlingen, turen til Svalbard og de nyeste ture langs de danske kyster. Og efter hvert eneste afsnit sidder jeg med ønsket og troen på, at det lige så godt kunne være mig og min familie. Vi kan da også lige rive et år ud af kalenderen og drage ud på eventyr.

I den ligning har jeg dog ikke indregnet, at jeg siden barnsben er blevet både grøn og gul i hovedet, så snart bilen har ramt skibsdækket - hvad enten det har været på de gamle storebæltsfærger, på Molslinens hurtigfærger eller på chartersejlads i Middelhavet.

Annonce


Jeg tror, at denne udlængsel og drøm om at rive hverdagens trummerum fra hinanden lever i os alle.


Men man har da lov til at drømme og kortvarigt glemme, at man bestemt ikke er søstærk.

Jeg tror, at denne udlængsel og drøm om at rive hverdagens trummerum fra hinanden lever i os alle. Ud til naturen og stemple ind til et mere roligt liv.

Mange unge flytter fra vest mod øst til de store byer i forbindelse med uddannelse, men vi ser nu i stor stil, at familier flytter væk fra de store byer igen.

Denne tendens, tror jeg bestemt ikke, bliver mindre, når coronaens mørke tåger er lettet for bestandigt. Et helt år med hjemmearbejde og Zoom-møder har helt sikkert gjort, at mange har fået øjnene op for en hverdag med hjemmearbejdsplads og friheden til selv at planlægge arbejdsdagen.

Samtidig har den skønne, danske natur fået en revival. Familier tager på vandreferier, shelterture og ønsker bare i højere grad at bruge tid i naturen. Og hvis der er noget, Struer Kommune har at byde på, så er det natur!

Hvorfor flytter du ikke til Struer eller Thyholm? Det spørgsmål får jeg ofte.

Det ligger endnu ikke i kortene at flytte. Jeg har det faktisk fint med at køre fra arbejde hver dag og væk fra Thyholm. Ikke for at komme væk fra Thyholm, men for at komme væk fra arbejdet, der ellers sagtens kunne finde sted 24/7.

Skal jeg være helt ærligt, og skal jeg en dag rykke familien fra Holstebro til Struer Kommune, så vil jeg nok heller ikke bosætte mig i byen i Struer eller Hvidbjerg, men nok nærmere vælge et af lokalområderne med den skønne natur lige i baghaven.

Som Holstebro-dreng er det dog svært at flytte fra "the Bronx", så hver dag tager jeg den smukke køretur via rute 11 fra Holstebro til Thyholm.

Jeg har 37 kilometer på arbejde og har næsten kig til vand 50 procent af køretiden. Det er unikt.

Hvor vil jeg så hen med al det skriv om frihed og natur? Jo, det er nu, Struer skal slå mønt på tidens tendens og den skønne natur i kommunen. 

Struer Kommune arbejder i den grad med bosætning både via det stærke arbejde i Lydens By, men også internt i kommunen med kommunens bosætningskonsulent.

Indrømmet - jeg har ikke den store indsigt i, hvorledes man strategisk arbejder med bosætning i kommunen - men jeg ser bestemt gode muligheder for at få nye tilflyttere til Struer. Både på grund af kommunens stærke lyd-brand, men bestemt også grundet naturen. Og disse to elementer kan sagtens spille sammen.

Men samtidig tror jeg også det er meget vigtigt, at man i Struer er skarp på, hvilke familier man forsøger at få til at bosætte sig i Struer.

Ta' Klitmøller som eksempel. Det er helt bestemte typer, som blev tiltrukket af lige netop den udvikling, de har gang i på Thy.

Udvælg specifikke områder i kommunen og forsøg at sælge dem til en bestemt målgruppe.
Man kunne for eksempel forestille sig, at Jegindø skulle være de kreatives legeplads, og Venø  måske kunne være for ornitologer og botanik-elskere eller vandentusiaster og Hjerm for noget helt tredje.

Ja, kun fantasien sætter grænser, så længe naturen og lyden bruges som omdrejningspunkt. Man kunne med fordel i det arbejde, der i øjeblikket er i gang i lokalområdeudvalget under Struer Kommune, forsøge at finde temaer, man kunne brande sig på helt lokalt på Thyholm, i Langhøj, i Hjerm, i Resen/Humlum og på Venø. Netop for at øge tilflytningen og skabe unikke familienetværk lige i lokalområdet.

Det er jo ikke nødvendigvis de samme familietyper, der skal bo i Hjerm i forhold til for eksempel Langhøj.

Skyder man med spredehagl, og sigter efter alle familietyper, er jeg bange for, at man ikke rammer præcist nok og dermed få folk til at flytte fra øst mod vest. For skøn natur og vand er der masser af i Danmark, men få steder er der så skønt som ved Struers mange kystområder.

Det skal vi sammen få fortalt - gerne med en fortælling om unikke fællesskaber og netværk med afsæt i lyd og natur. Således får man forhåbentlig flere danskere til at søge mod Struer og alt det, der her bydes på.

Men de skal hjælpes sikkert på vej, så kursen er rigtig fra start, nemlig en kurs mod Struers kyster.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Bente og Gustav bor på ti kvadratmeter halvdelen af året

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Tid til en timeout!

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Byen er fuld af lycra - en guide til dig, der heller ikke fatter det fede ved cykelløb

Kultur

Tak for blodet: For tredje gang er donorerne inviteret til fest

Ugeavisen Struer

Christophers talent supplerer SU'en - og nu skal han til verdensmesterskaberne

Ugeavisen Struer

Har du guld i gemmerne? Dine gamle ting kan give gysser

Ugeavisen Struer

Du er selv en dyr pige

Ugeavisen Struer

Har stået tomt i ti måneder: Hvem vil åbne en forretning i Struer?

Ugeavisen Struer

Et halvt år efter ny lov: I dag er vi næsten alle "posedamer"

Ugeavisen Struer

Bøger er ikke noget, man smider på bålet

Ugeavisen Struer

Han har allerede kompetencerne - nu bruger han dem bare på en anden måde

Ugeavisen Struer

Den store troubadour vender tilbage til Thyholm

Ugeavisen Struer

Malou vandt juniorbagedysten - nu kommer hun til Struer

Ugeavisen Struer

Nedslidt legeplads på Thyholm skiftes ud

Ugeavisen Struer

Hvem er det, der har bestemt, at det er federe at bo i København?

Ugeavisen Struer

Festival satser på at sælge 950 billetter

Ugeavisen Struer

Kennet var tæt på at drukne: - Jeg prøvede bare at bevare roen, men det var vildt ubehageligt

Ugeavisen Struer

I uge 29 kan man ikke komme i kontakt med borgerservice eller jobcentret: Kommunen ferielukker

Ugeavisen Struer

Kurs mod Struers kyster

Ugeavisen Struer

Hos Per har der ikke været kød på bordet i 25 år - til gengæld er han kendt som Kryddermanden

Ugeavisen Struer

Her holder Erik øje med indbrudstyvene

Holstebro Onsdag

Politiet står klar med hjælp, hvis du har været udsat for kriminalitet

Ugeavisen Struer

Engelsk fodboldstjerne indgår samarbejde med B&O

Annonce