Annonce
Ugeavisen Struer

Langhøj vandt ikke pengene - men de fik noget andet

Det blev ikke Landsbyklyngen Langhøj i Struer Kommune, der vandt Landsbyprisen 2020 i denne omgang. Arkivfoto: Morten Stricker
Landsbyklyngen Langhøj fik ikke Landsbyprisen 2020, men de føler alligevel, at de fik en gevinst ud af arbejdet
Annonce

Langhøj: Landsbyklyngen Langhøj var nomineret til Landsbyprisen 2020 og præmien på 150.000 kroner, der skulle bruges til at udvikle landsbysamfundet yderligere.

En nominering, som formændene for Vejrum Borger- og Gymnastikforening, Ølby-Fousing Borgerforening, Linde og Omegns Borgerforening og Asp Borgerforening tog meget seriøst, og op til den præsentation, som de nominerede skulle give til en jury, blev der arbejdet intensivt på fremlæggelsen, fortæller Marie Uth-Sørensen, der er formand i Asp Borgerforening.

- Vi synes, vi havde lavet en god præsentation, og vi havde lagt meget arbejde i det. Vi fortalte om de mange forskellige tiltag, vi arbejder med herude, hvad vi gør i forhold til verdensmålene, om vores stærke sammenhold og alt muligt, siger hun.

Men i sidste uge kom det frem, at landsbyen Stauning i Ringkøbing-Skjern Kommune var vinderne af de 150.000 kroner.

Det, synes de naturligvis, er ærgerligt i Landsbyklyngen Langhøj- men arbejdet, der blev forsinket undervejs på grund af corona, har ikke været spildt for dem.

- Det at være med har egentlig bare styrket vores sammenhold som klynge endnu mere. Vi har lært meget om at samarbejde, og vi har været i en mega god proces i det med at være en tæt klynge. Så vi føler egentlig, vi har fået en kæmpe gevinst i selve processen, selv om vi ikke vandt, siger Marie Uth-Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce