Annonce
Ugeavisen Struer

Lions-penge til lydbænke i sansehave

Formanden for Svalegangens vennekreds, Mona Skov (tv), forklarer her Lions-præsident Hanne Rasmussen, hvordan den nye sansehave skal anlægges. Foto: Allan Damgaard

Lions Club Struer, Kirsten Bang cyklede ved Sansefestivalen 30.000 kroner ind til Demensområdet Svalegangen i Struer. Pengene til bruges til lydbænke i den sansehave, som Svalegangens vennekreds allerede er langt fremme med planlægningen af.

Annonce

Struer: Lions Club Struer, Kirsten Bang var i sidste uge på besøg hos Demensområdet Svalegangen i Voldgade i Struer, og det var et besøg, der lunede ekstra godt hos Svalegangens vennekreds.

Lions-kvinderne havde nemlig medbragt en stor check på 30.000 kroner, som de overrakte til vennekredsen. Pengene skal bruges til enten én eller flere lydbænke i den sansehave, som vennekredsen allerede er langt fremme med planlægningen af.

Lions Club cyklede det klækkelige beløb ind ved et såkaldt Body-bike-arrangement under Sansefestivalen i Struer i august. Det skete i samarbejde med Struer Fitness. Man kunne enten cykle med eller støtte ved at købe en reklameplads i teltet. Andre støttede ved at donere præmier til lotteriet.

- Der var en utrolig flot opbakning til vores arrangement. Mange ville gerne støtte, da de hørte, at pengene gik til Svalegangens nye sansehave. Vi havde drømt om at samle 10.000 kroner ind, men vi landede på hele 30.000 kroner, sagde Hanne Rasmussen, der er præsident for Lions Club Struer, Kirsten Bang.

Mona Skov, der er formand for vennekredsen, takkede Lions Club for det flotte beløb.

- Vi ved jo ikke, hvad sådanne lydbænke koster, men vi håber, at vi kan få to - eller måske flere, sagde Mona Skov.

Og mindst to vil også være meget passende. Så kan der nemlig stå én på hver etage. Svalegangen - der tæller 13 faste pladser og to aflastningspladser - befinder sig på to etager, stuen og 1. sal. Det samme skal den nye sansehave gøre. I dag er der et grønt område tilknyttet både stuen og 1. salen, og man kan godt blive lidt overrasket, når man befinder sig på 1. sal og alligevel kan gå ud i en have.

- Vi er lidt udfordret med at anlægge en sansehave her på 1. sal - blandt andet er "jordbundsforholdene" dårlige. Det er opfyld. Men det skal nok lykkes, sagde Mona Skov, da hun sammen med Hanne Rasmussen viste avisens udsendte rundt ude i den kommende sansehave på 1. sal.

Det er meningen, at de demente skal sidde på lydbænkene og via lyde få vakt gamle minder til live. Det kan være både musik, fortælling og lyde fra naturen eller måske dyr, der strømmer ud af bænkens højttaler.

- Samtidig er det vigtigt, at sådan en lydbænk er nem at betjene for personalet, der har en hverdag med mange gøremål, sagde Mona Skov.

Anlæggelsen af sansehaven beløber sig til cirka 150.000 kroner, og det sker i et tæt samarbejde med Struer Havekreds og Struer Kommune. Den skal efter planen indvies til maj næste år.

- Vi troede en overgang, at vi var for lille en vennekreds til at løfte så stor en opgave, som anlæggelse af en sansehave er. Men nu kan vi heldigvis se, at vi kommer i mål, og det bliver rigtig godt for beboerne at kunne gå rundt i en sansehave, siger Mona Skov.

Lions-præsident Hanne Rasmussen (tv) overrakte en check på 30.000 kroner til vennekredsens formand, Mona Skov. Foto: Allan Damgaard
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce