Annonce
Ugeavisen Struer

Lokalt testcenter er nu historie - center er lukket

Borgerne i Struer Kommune gjorde flittig brug af muligheden for at blive testet, da det mobile testcenter fra Region Midtjylland i 12 dage var rykket ind i Energipark Struer. Foto: Steffan Skov
Region Midtjyllands mobile testcenter har på 12 dage testet løs i Energipark Struer - søndag pakkede centret så ned og rykkede videre til næste slag mod virussen
Annonce

Struer: Mange borgere i Struer Kommune har været forbi det mobile testcenter fra Region Midtjylland, der i 12 dage midlertidigt havde adresse i Energipark Struer.

Søndag klokken 16 var det så slut med muligheden for at blive testet lokalt i denne omgang.


Centret er nu på vej til andre kommuner i regionen eller måske endda til udlån til hovedstadsregionen, hvor smittetrykket er meget højt lige nu.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør i Struer


Centret og dets podere er rykket videre til andre steder i Region Midtjylland, hvor smittetrykket driller, eksempelvis i Aarhus Kommune, der mandag var med på listen af kommuner, der har udsigt til skærpede restriktioner på grund af et meget høj smittetryk.

Annonce

Trykket stiger

Mange borgere har fulgt opfordringen til at blive testet. Alt sammen for at sundhedsmyndighederne får overblik og kan spotte smittekæder.

Hver eneste dag er der blevet fundet positive test, og i mandagsdøgnet blev der således konstateret fem borgere med Covid-19 smitte. Selvom Struer Kommune nu  er droppet langt ned på listen over smittetrykket i de danske kommuner, så giver det ikke et klart billede af udviklingen.

Incidenstallet i Struer Kommune var mandag 181 (antallet af smittede per 100.000 borgere, red.), mens 38 borgere er blevet konstateret smittet de seneste syv dage.

Dermed er incidenstallet og smittetrykket igen på vej op i kommunen, samtidig med at det mobile center rykker videre.

At Struer trods et højt smittetal er langt nede på listen over smittetrykket i de danske kommuner - mandag på en 38. plads - er også et udtryk for, at smitten nærmest er eksploderet i en række andre kommuner.

Annonce

Følg opfordringerne

Med et fortsat højt smittetryk, så er det vigtigt at følge opfordringerne om god håndhygiejne og afstand, siger formanden for kommunens coronoudvalg, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

- Vi har ikke fået et eksakt tal for, hvor mange der er blevet testet de 12 dage, centret var opstillet i Energipark Struer.

- Centret er nu på vej til andre kommuner i regionen eller måske endda til udlån til hovedstadsregionen, hvor smittetrykket er meget højt lige nu, fortæller Jesper Thyrring Møller.

Ønsker man at blive testet, skal man fortsat booke tid på www.coronaprover.dk. Nærmeste geografiske testcenter er i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce