Annonce
Ugeavisen Struer

Lone fra Linde er den mest spillede på P6 Beat

Lone Slot Nielsen fra Linde har siden 2019 fungeret under kunstnernavnet Kom Vi Løber. Pressebillede: Preston Drake-Hillyard
Kom Vi Løber hedder 37-årige Lone Slot Nielsens solomusikprojekt, og selvom corona generelt var et træls år for kulturens verden, så var det ikke så skidt for den tidligere struerbo
Annonce

Struer: "Hendes ansigt lyser op i en smil mens hun ser

I et smil, da hun ser

Hendes ansigt lyder op i et smil, da hun ser."

Hvis du kan genkende teksten her, og måske endda nynne med på melodien, så er det ikke så underligt. "Hendes ansigt" af Kom Vi Løber udkom i maj sidste år og havde stor succes på P6 Beat, hvor den blev årets mest spillede nummer. Senere udkom "Bruger ikke at danse", der også har fået meget spilletid på P6 Beat, og senest er Kom Vi Løber blevet indstillet til to Gaffa-priser i kategorierne, årets nye, danske navn og årets danske hit.

Men vidste du, at kunstneren bag Kom Vi Løber, Lone Slot Nielsen, oprindeligt stammer fra Struer? Og at hendes musikalske kærlighed startede i folkeskolen på Langhøjskolen?

Annonce

Vildt og skørt

- Det er helt vildt. Og lidt skørt på et år som det, vi lige har været igennem, siger Lone Slot Nielsen om sin seneste entré på den danske musikverden i det helt store corona-år, som altså blev taget meget godt imod.

- For mine musikerkolleger har der måske været lidt stille panik, men det har været helt omvendt for mig, forklarer hun.

"Hendes ansigt" udkom som single i maj sidste år, og har ifølge Lone levet sit eget liv i æteren med masser af afspilninger. Og på trods af corona er hun allerede booket til en håndfuld koncerter i forsommeren i blandt andet København, Odense og Aalborg

Kom Vi Løber har blandt andet spillet på Spot-festivalen i Aarhus samt på Venø Festival. Foto: Preston Drake-Hillyard

- Det er jo vildt dejligt, og samtidig lidt skørt at sidde på sidelinjen og iagttage det, mens man ligesom alle mulige andre prøver at få tingene til at hænge sammen i en corona-hverdag, siger Lone.

Hun bor til daglig i Gammel Rye med sin mand, Thomas, og børnene, Signe Marie og Ellen. Når hun ikke udfolder sig musikalsk, underviser hun på læreruddannelsen i Aarhus. Barndommen og teenageårene blev brugt på en lille gård uden for Linde, mens hun tog folkeskolen på Langhøjskolen og gymnasiet i Struer.

- Jeg har spillet musik siden folkeskoletiden, og også i gymnasiet inde i Struer. Til at starte med var det udelukkende guitar, jeg koncentrerede mig om, fortæller Lone.

Da hun kom på universitetet i Aarhus, hvor hun studerede teologi, spillede hun i et indierockband, men på et tidspunkt var det på tide at starte noget selv.

- Jeg er glad for at producere musik, og i den proces skulle jeg finde nogen, der kunne synge. Det havde jeg ikke lige, og hvem hiver man lige fat i? Så jeg prøvede selv kræfter med det, siger Lone.


Jeg er glad for at producere musik, og i den proces skulle jeg finde nogen, der kunne synge. Det havde jeg ikke lige, og hvem hiver man lige fat i? Så jeg prøvede selv kræfter med det

Lone Slot Nielsen, KOM VI LØBER


Det var nok en god beslutning.

I 2019 udgav hun i hvert fald albummet "Sct. Hans" til gode anmeldelser, og kom i den forbindelse ud og spillede på mange festivaler og scener rundt om i Danmark - blandt andet til Venø Festivals allerførste år.

- Det er jo lidt fedt, at man kan vende tilbage på den måde. Og jeg synes også, at Venø Festival og andre små festivaler kan noget helt specielt, siger Lone.

Annonce

Fancy karriere

Lige nu er der ingen koncerter. Men Lone holder sig beskæftiget i sit hjemmestudie, hvor hun selv producerer, skriver teksterne, synger og indspiller alle instrumenter bortset fra trommerne.

- Jeg prøvede kræfter med at skrive på dansk for en syv til otte år siden, for det virkede fjollet for mig at gøre det på engelsk, men da jeg gik fra at være guitarist til sanger, så var det med danske tekster, at jeg bedst kunne udtrykke mig, forklarer hun.

Hendes næste single, "Flygtigt, forvirrende", udkommer allerede 19. februar på pladeselskabet Songcrafter Music. Planen er en ny udgivelse i 2021, forhåbentligt et album i fuld længde.

- Men nu må vi se. Det kommer an på hele corona-situationen. Det er totalt surrealistisk at forholde sig til, at jeg havde den mest spillede sang på P6 Beat i 2020, og det er vildt dejligt. Men det med at kalde det en karriere, det lyder så fancy. Det er jeg nok for meget vestjyde til stadig. Jeg ville lave musik uanset hvad, det er min måde at være i verden på. Men det tegner mere og mere til at blive en fuldtidsbeskæftigelse, siger Lone Slot Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce