Annonce
Ugeavisen Struer

Malou vandt juniorbagedysten - nu kommer hun til Struer

15-årige Malou Damgaard Hounisen vandt "Den store juniorbagedyst", der blev sendt på DR i år. Pressebillede
Malou Damgaard Hounisen fra Thorsminde gik hele vejen til sejren i årets "Den store juniorbagedyst", og 16. juli kan du i Struer lære at dekorere cupcakes af den stolte vinder.

Struer: Fra oktober sidste år til april i år gik 15-årige Malou Damgaard Hounisen fra Thorsminde med en stor hemmelighed, som var svær at holde på. Hun var vinderen af "Den store juniorbagedyst" - men hun måtte ikke sige noget til nogen før afgørelsen havde været vist i fjernsynet.

- Der var nogle, der prøvede at lokke svaret ud af mig, så jeg sagde, at jeg simpelthen ikke kunne huske det. Men det var svært, siger Malou Damgaard Hounisen, da ugeavisen fanger hende over telefonen.

Og et telefoninterview måtte det blive, for selvom skolernes sommerferie nu er gået i gang, så har bagedystvinderen travlt.

Annonce

- Jeg bager kager! Mange kager. Der er mange, der har skrevet til mig og bestilt kager eksempelvis til studenterfester, så det bruger jeg meget tid på, siger Malou.

Og så har hun travlt med tv-optrædener og interviews efter sin deltagelse i det populære DR-program, og diverse arrangementer, hun bliver inviteret til. Eksempelvis er Malou den 16. juli at finde på havnen i Struer, hvor hun bedømmer kager og efterfølgende giver et kursus i at pynte kager.

Kreativ med kage

At pynte kager er nemlig noget af det, som Malou Damgaard Hounisen er mest vild med, når hun bager.

- Man kan være kreativ på så mange forskellige måder og gå helt ind i detaljen med pynten. Man kan få en kage til at se helt vild ud, og pynten giver altid lige noget ekstra, giver hun som forklaring.

Malou Damgaard Hounisen skal efter sommerferien på Bøvling Efterskole. Hvor meget tid der bliver til at lave kager til den tid, ved hun ikke. Pressebillede

Malou har ikke modtaget undervisning i at bage som sådan, men hendes morfar var bager, og hun mener selv, at det nok er der, noget af interessen stammer fra.

- Og så har jeg bare altid godt kunnet lide at bage, og jeg har været med i køkkenet, siden jeg var lille. Det startede med bradepandekager, og så blev det bare større og større, fortæller hun.

Hun ansøgte om at komme med i "Den store juniorbagedyst", efter at hendes forældre så et opslag om det på Facebook, og efter en omgang casting kom hun med i programmet. Det blev optaget på Clausholm Slot i oktober over tre uger, hvor deltagerne kæmpede i køkkenet to dage i streg.

Til sidst stod Malou altså som vinderen efter at have lavet en pistachie-lime kage, der gjorde udfaldet.


Det var først, da jeg kom hjem og fik ro på, at det sådan rigtigt gik op for mig.

Malou Damgaard Hounisen om bagesejren


- Det føles fuldstændig sindssygt. Jeg var næsten helt tom indeni, da de annoncerede det, og jeg havde svært ved at tro på det. Det var først, da jeg kom hjem og fik ro på, at det sådan rigtigt gik op for mig. Men det var en fed oplevelse, og jeg har lært meget om mig selv og om at bage. Jeg er klart blevet bedre af at være med, siger hun.

Annonce

Underviser i kagepynt

Før juniorbagedysten bagte hun kager omkring en til to gange om ugen, men lige for tiden er det antal oppet en del. Via hendes Instagram-profil kontakter mange folk hende nemlig for at bestille en kage, især en del studenterkager, som hun har travlt med at få produceret. Det bliver der dog snart sat en hel naturlig stopper for, når Malou skal starte på efterskole til det nye skoleår.

Inden da kommer hun forbi lystbådehavnen i Struer den 16.  juli, hvor hun både skal være dommer i Junior Bagedyst Struer, der er arrangeret af biblioteket, samt guider deltagerne til at pynte cupcakes. Alle børn op til 14 år kan være med, og vinderen vil få overrakt mesterbagerforklædet. Det foregår på lystbådehavnen klokken 15, og for at deltage skal man bage og pynte den flotteste og mest fantasifulde kage, man kan komme i tanker om. For at komme i betragtning til den fornemme pris skal ens kage være indleveret i teltet mellem klokken 14.30 og 15.

- Men man skal ikke være nervøs. Det er udseendet - ikke smagen, det handler om, forsikrer Malou, der i sommertiden som oftest selv foretrækker rabarber i sine kager.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Bente og Gustav bor på ti kvadratmeter halvdelen af året

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Tid til en timeout!

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Byen er fuld af lycra - en guide til dig, der heller ikke fatter det fede ved cykelløb

Kultur

Tak for blodet: For tredje gang er donorerne inviteret til fest

Ugeavisen Struer

Christophers talent supplerer SU'en - og nu skal han til verdensmesterskaberne

Ugeavisen Struer

Har du guld i gemmerne? Dine gamle ting kan give gysser

Ugeavisen Struer

Du er selv en dyr pige

Ugeavisen Struer

Har stået tomt i ti måneder: Hvem vil åbne en forretning i Struer?

Ugeavisen Struer

Et halvt år efter ny lov: I dag er vi næsten alle "posedamer"

Ugeavisen Struer

Bøger er ikke noget, man smider på bålet

Ugeavisen Struer

Han har allerede kompetencerne - nu bruger han dem bare på en anden måde

Ugeavisen Struer

Den store troubadour vender tilbage til Thyholm

Ugeavisen Struer

Malou vandt juniorbagedysten - nu kommer hun til Struer

Ugeavisen Struer

Nedslidt legeplads på Thyholm skiftes ud

Ugeavisen Struer

Hvem er det, der har bestemt, at det er federe at bo i København?

Ugeavisen Struer

Festival satser på at sælge 950 billetter

Ugeavisen Struer

Kennet var tæt på at drukne: - Jeg prøvede bare at bevare roen, men det var vildt ubehageligt

Ugeavisen Struer

I uge 29 kan man ikke komme i kontakt med borgerservice eller jobcentret: Kommunen ferielukker

Ugeavisen Struer

Kurs mod Struers kyster

Ugeavisen Struer

Hos Per har der ikke været kød på bordet i 25 år - til gengæld er han kendt som Kryddermanden

Ugeavisen Struer

Her holder Erik øje med indbrudstyvene

Holstebro Onsdag

Politiet står klar med hjælp, hvis du har været udsat for kriminalitet

Ugeavisen Struer

Hvordan føles den første bog i dag?

Annonce