Annonce
Ugeavisen Struer

Marie fra Resenstad har skrevet rørende sang til sin bedstefar: - Alle vidste, hvem han var

Musikvideoen blev optaget i lokalerne, der tilhører Nordvestjysk Fjordkultur. Her ses Marie og det B&O-fjernsyn, som hun fik hjælp til at skaffe. Skærmbillede: Kristian Rosengaard Nielsen
Marie Vilsbøll fra Resenstad går under kunstnernavnet VILMA, og hun har netop udgivet en følsom sang om sin afdøde bedstefar fra Struer

Struer: Det er 14 måneder siden, at Marie Vilsbøll mistede sin bedstefar, Kristian Nielsen, til kræft. Men hun får stadig tårer i øjnene og en grødet stemme, når hun skal fortælle om ham.

- Han var en stor del af den, jeg er. Vi var meget tætte, og jeg har altid brugt meget tid sammen med mine bedsteforældre, siger Marie Vilsbøll.

- Vi havde sådan et forhold, hvor han eksempelvis vidste, at jeg havde svært ved at flytte til Aalborg. Vi snakkede ikke direkte om det, men på en måde så snakkede vi alligevel om det. Jeg vidste bare, at selvom jeg var i Aalborg, så var de hjemme i Struer, og jeg kunne altid komme hjem til dem og snakke om det uden at snakke om det, tilføjer Marie Vilsbøll.

Annonce

Hun er 24 år gammel, men så stadig bedstefaren ugentligt, når hun tog turen til hjembyen Struer fra Aalborg, hvor hun studerer populærmusik og lydproduktion på universitetet.

Marie Vilsbøll går nemlig også under kunstnernavnet VILMA, hvor hun agerer som sangskriver. Og den 30. marts udkommer hendes nyeste sang, "Jeg savner dig bare, det er alt", om hendes bedstefar.

Støtte fra byen

- Han var mega sej i de sidste dage. Selvom det var ham, der var syg, så var hans fokus stadig på os i hans familie, det var os, han tænkte på, siger Marie.

Hendes bedstefar døde af kræft i januar 2020, kort tid efter at sygdommen blev opdaget. Efter hun måtte sige farvel til sin bedstefar, havde hun svært ved at få afløb for sine følelser. Der blev ikke skrevet mange sange i den periode. Indtil en dag...

- En sommerdag i 2020, så kom sangen om min bedstefar bare til mig, så jeg har skrevet den til ham, til min familie og mig selv og til alle, der kan relatere til de følelser, man oplever, når man mister en, man har haft tæt på livet, siger Marie.

Sådan så Kristian Nielsen, Maries bedstefar, ud. Billedet her, der ikke er helt nyt, bliver brugt som coverbilledet på singlen. - Jeg synes bare, han ser så sej ud på det billede, siger Marie. Privatfoto

Da sangen først var på plads og indspillet, kom turen til næste skridt: Musikvideo. Og Marie Vilsbøll vidste lige, hvordan den skulle skæres, så det blev en hyldest til både bedstefaren, men i høj grad også Struer by.

- Min bedstefar boede i Struer og omegn hele sit liv, og det er her, jeg selv er fra. Jeg flyttede først hjemmefra som 21-årig, fordi jeg har det godt med naturlige omgivelser og åbne vidder. Der er en grund til, at jeg tager hjem hver uge, siger Marie.

VILMA

Kunstnernavnet VILMA er en sammentrækning af Marie Vilsbølls efternavn og fornavn.

Hendes nye sang "Jeg savner dig bare, det er alt" kan høres på alle streamingtjenester samt Facebook.

Musikvideoen, der er optaget i Struer, kan ses på VILMAs Facebookside.

Musikvideoen til "Jeg savner dig bare, det er alt" skulle knytte sig til historien om Maries bedstefar, og derfor tog Marie ned til Nordvestjysk Fjordkultur i Struer. Og her fik hun bekræftet, hvorfor hun holder af sin hjemby:

- Min bedstefar kom også hos Nordvestjysk Fjordkultur, så jeg tænkte, at det kunne være fedt, hvis vi kunne optage videoen i deres lokaler. Og alle dernede vidste, hvem min bedstefar var og kunne huske ham, og der var ingen tøven, før da de sagde ja, siger Marie.


Han var en stor del af den, jeg er.

Marie Vilsbøll, VILMA


Og det stoppede ikke der. For at få videoen knyttet endnu mere til Struer, ville Marie gerne have noget med, der bare skriger "Struer", og hvad gør det mere end et B&O-fjernsyn fra 60'erne?

- Jeg kontaktede Struer Museum, og de var vildt hjælpsomme, og jeg endte med at låne et af Morten og Viggo fra Bremdal Radio med én dags varsel. Jeg har bare oplevet så meget opbakning i forbindelse med det her projekt, og det er jeg så taknemmelig for. Det betyder enormt meget at få så meget støtte fra det sted man kommer fra, siger Marie Villsø.

Annonce

Ikke til København

Sangen og musikvideoen udkom tirsdag den 30. marts. På det, der ville have været Kristian Nielsens 85 års fødselsdag. Den skal være den første af i alt fire singler fra VILMA, der handler om betydningsfulde personer i hendes liv, som skal udkomme på hovedpersonernes fødselsdato.

- I branchen plejer ny musik ellers at udkomme om fredagen af kommercielle årsager, men her var det mere vigtigt for mig med symbolikken, siger Marie.

Marie Vilsbøll er 24 år, kommer fra Resenstad, og studerer populærmusik og lydproduktion på Aalborg Universitet. Hun går under kunstnernavnet VILMA. Foto: Anne Sofie Ravnsbæk

Hun er færdig med sin uddannelse om et år, men hun bliver ikke en af de der musikere, der flytter til København eller Aarhus i håbet om at opnå den store pladekontrakt.

- Jeg føler, at jeg repræsenterer den del af popartisterne, der ikke befinder sig i København og Aarhus. Jeg har det bedst, hvor jeg er nu, og jeg har aldrig haft det der behov for at bo i København. Jeg kan godt forstå behovet for at komme ud, opleve noget nyt og leve livet, når man er ung. Men jeg kan også godt tilknytte mig idéen om at holde fast i, hvor man kommer fra, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

De forsvundne kulturhuse

Annonce