Annonce
Ugeavisen Struer

Mit yndlingssted: Linda fik en personlig hilsen fra Bent Fabricius-Bjerre

Linda Olsen fremviser sit yndlingssted, som er hendes musikværelse i huset i Bremdal. Foto: Morten Stricker
Linda Olsens yndlingssted er forbundet med det, der også er hendes store hobby: Musikken.

Hjemme hos Linda: Jeg er rigtig glad for vores hus. Her er udsigt til vandet og en skøn have. Det er faktisk min mand, Peters barndomshjem, som vi overtog og gjorde til vores eget. Mit yndlingsrum er det, der engang var vores drenges børneværelse, men som nu er mit musikrum.

Jeg elsker musik, og jeg elsker at synge. Jeg har altid været glad for at synge, men jeg havde aldrig rigtig sunget for nogen, før jeg blev opfordret til at deltage i Bredgades Lullebier i 1984 i Ulfborg, der laver sang- og musikarrangementer. For at få lov at være med skulle man synge foran direktøren, der selv ville vælge deltagerne. Det var meget grænseoverskridende!

Men jeg kom med, og jeg har været en del af Lullebierne lige siden. Det næste show skulle gerne komme til september, efter at det blev rykket fra marts sidste år på grund af corona. Året efter, i 1985, begyndte jeg som sanger i danseorkestret Smash, og senere Nips. Vi spillede til mange fester i Herning-Ikast-området, halballer og så videre, og vi spillede til nonstop-fester, hvor også kunstnere som Bamse, Birthe Kjær og Keld og Hilda optrådte.

Annonce

Matador-Miks

Der sker et eller andet, når jeg får en mikrofon i hånden og træder ind på en scene. Jeg er nok en genert type sådan rent privat, men det forsvinder, når jeg får en mikrofon i hånden. Hvorfor ved jeg ikke. Sådan er det bare. Jeg er stadig genert, når jeg ikke står på scenen. Jeg elsker bare at synge.


Det er jeg virkelig stolt af - bare det at han har taget sig tid til at se DVD'en!

Linda Olsen, sangerinde


Jeg har også været med i forskellige revyer, og sammen med nogle dygtige musikere optrådte jeg i 2009 med en forestilling, der hed Matador-Miks. Det handlede om Bent Fabricius-Bjerre (der blandt andet har skrevet titelsangen til serien Matador, red.) og om hans liv i fortælling og sange. Det blev opført for fulde huse i Folkets Hus og også i Holstebro og Spjald. Så da vi året efter så Bent Fabricius-Bjerre live, også i Folkets Hus, så mødte jeg ham omme bag scenen og stak ham en DVD-udgave af Matador-Miks

- Vores hus ligger lige ned til vandet, og det er herfra mine køre- og gåture går. Foto: Morten Stricker

Jeg tænkte, at han nok fik masser af den slags henvendelser, og jeg regnede i hvert fald ikke med at få en reaktion fra ham. Jeg tænkte bare, at det måske ville være sjovt for ham at se, at hans musik stadig inspirerer. Men der gik noget tid, og så fik jeg en mail fra Bent Fabricius-Bjerre selv! Han takkede blandt andet for det, han kaldte mine fine fortolkninger af hans sange og for en god klang. Det er jeg virkelig stolt af - bare det at han har taget sig tid til at se DVD'en!

Annonce

Vil gerne snart synge igen

Her under corona har der naturligvis ikke været så meget optræden. Men sammen med Aksel Møbius, som er en guitarist, jeg kender, har jeg indspillet tre covernumre af blandt andre Tim Christensen og Norah Jones.

Jeg optræder ikke længere med Nips eller andre danseorkestre. På et tidspunkt blev det for meget - vi var ude stort set hver eller hveranden lørdag, og oven i det havde jeg jo Lullebierne i Ulfborg, alle mulige andre sangprojekter, mit job og min familie.

Men vi er fire musikere, som lige nåede at samles inden den sidste coronanedlukning, og så snart det er muligt, så skal vi mødes igen. For vi vil gerne ud at optræde igen snart.

- Jeg er ikke sopran. Faktisk er min sangstemme dybere end de fleste kvinders, og sange skal ofte sættes ned i toneleje, når jeg skal synge dem. Foto: Morten Stricker

Jeg har ikke som sådan en genre eller artistgruppe, som jeg kan lide bedre end andre. Jeg kan godt lide at høre al slags musik - bare det er ordentligt udført. Det er det, der betyder mest for mig.

Eller, nej, det passer ikke, at jeg godt kan lide at høre al slags musik. Jeg kan ikke lide opera. Hvorfor høre noget, som man ikke kan synge med på?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

De forsvundne kulturhuse

Annonce