Annonce
Ugeavisen Struer

Nordeafonden støtter naturhavn med en million kroner

Sådan ser skitseforslaget ud til det nye havneprojekt i Tambohus. Pressefoto

Tambohus Naturhavn har fået en million kroner af Nordeafonden, og dermed kan projektet "Tambohus Naturhavn som byens torv" gå i gang. Det skal blandt andet give flere bådpladser og et kajakområde.

Annonce

Tambohus: Med en bevilling på en million kroner fra Nordeafonden kan projeket "Tambohus Naturhavn som byens torv" nu gå i gang.

Det er Tambohus Kajakklub, der har fået bevilget pengene, og det er kajakklubben, der sammen med naturhavnen står bag det ambitiøse projekt.

Tambohus Naturhavn har de seneste par år arbejdet på en større renovering og udvidelse.

- "Tambohus Naturhavn som byens torv" er tænkt som et samlingssted for dem, der skal på kroen, skal bruge havnen, skal på udflugt, skal en tur i det berømte Hellerød Kær, skal i kajak i området eller Jegindø rundt, fortæller Ole Brændgaard, der er formand for Tambohus Kajakklub og næstformand i Tambohus Naturhavn.

Struer Kommune har allerede afsat et tilsvarende beløb - en million kroner - til projektet. Beløbet er fordelt over de næste tre år i budgettet.

- Desuden har vi fået 50.000 kroner af Færchfonden til opstart af projektet. Det betyder alt i alt, at vi nu kan gå i gang, selv om vi stadig mangler cirka 500.000 kroner for at komme i mål med hele projektets budget på cirka 2,5 millioner kroner, fortæller Ole Brændgaard, der også kan notere, at Kystdirektoratet har sagt ja til projektet.

I et lille samfund som Tambohus skal vi selv være aktive for at sikre den fremtidige overlevelse og sikre det gode liv i vores lokalsamfund.

Ole Brændgaard, formand for Tambohus Kajakklub og næstformand i Tambohus Naturhavn
På dette arkivfoto tager Ole Brændgaard en tur i kajak ved Tambohus Naturhavn. Nu flyttes kajakområdet ind i naturhavnen. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Tre elementer

Det nye projekt består af tre elementer: Flytning af det nuværende kajakområde og nyetablering af kajanlæg og havnepromenade. Etablering af "Den spanske trappe" og aktivitetsområde på Krumøen. Og som det tredje et kajanlæg for joller og lystbåde.

De tre områder vægter nogenlunde det samme i budgettet på de 2,5 millioner kroner.

- I et lille samfund som Tambohus skal vi selv være aktive for at sikre den fremtidige overlevelse og sikre det gode liv i vores lokalsamfund. Her spiller havnen som samlingssted en stor rolle, og det er dejligt, at vi nu kan tage fat på det nye projekt, siger Ole Brændgaard.

Med det nye projekt vil det også være nemmere for udefrakommende lystsejlere at finde en plads i Tambohus Naturhavn. Der kommer nemlig 18-20 nye bådpladser.

Der er allerede lagt en detaljeret tidsplan for projektet. Selve det praktiske arbejde begynder i efteråret 2019, og de nye havnefaciliteter kan tages i brug i foråret 2020 med officiel indvielse den 4. juli 2020 i forbindelse med den årlige havnefest i Tambohus.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce