Annonce
Ugeavisen Struer

Nu er tiden til det: Hop og Rul åbner legeland på havnen hele sommeren

Børn og barnlige sjæle kan se frem til et stort legeland i uge 27-32 ved havnen i Struer. Arkivfoto: Preben Madsen
Indehaveren af Hop og Rul på Thyholm, Calle Lyngs, har altid haft lyst til at åbne et stort legeland i sommerperioden, og hvilket tidspunkt kunne være bedre end et, hvor de fleste af os skal tilbringe sommeren hjemme på grund af corona?
Annonce

Struer: Sommerferien skal for danskernes vedkommende i høj grad bruges hjemme i Danmark, og det er en ny situation for dem, der plejer at bruge skolernes sommerferie på strande i sydligere egne.

Heldigvis har Carl Henrik Lyngs, også kendt som Calle Lyngs, der er indehaveren af Hop og Rul på Thyholm, fået bevilget penge fra blandt andre Struer Kommune til at udfolde et større legelandsprojekt på plænen nær kabelbanen på havnen i Struer.

Der bliver blandt andet en stor beachvolley-bane, der kan benyttes gratis, et stort legeland med hoppeborg og rutsjebaner af forskellig art, en containerby med solsejl, hvor man kan sidde i skygge samt flere forskellige arrangementer.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det bliver afviklet over seks uger fra uge 27, og vi holder åbent hver dag. Det bliver så fedt, siger Calle Lyngs.

Han tog initiativ til det omfattende legeland, der både får noget for de mindre børn og noget for teenagere med beachvolley-banen og containerbyen af skibscontainere, og det er meningen, at der skal være åbent alle dage i de seks uger fra klokken 13-17 hver dag.

Til at hjælpe med driften står forskellige foreninger, der gerne vil tjene en skilling til deres egen forening, klar, og overskuddet kommer til at gå til dem, lyder det fra Calle Lyngs.

- De trænger jo også til penge efter corona, siger han.

Hele den her sommer kommer jo til at være noget anderledes, end den plejer for mange af os, og det var derfor, jeg tog initiativ til det.

Calle Lyngs, indehaver, Hop og Rul

Annonce

Anderledes sommer

Selv kom Calle Lyngs for nogle uger siden hjem før tid fra en ferie i USA til en komplet tom ordrebog på grund af corona, men nu kan han se frem til seks ugers konstant aktivitet for børn og unge.

- Hele den her sommer kommer jo til at være noget anderledes, end den plejer for mange af os, og det var derfor, jeg tog initiativ til det. Også med tanke på de familier, der heller ikke har mulighed for at rejse selv, når der ikke er corona overalt. Dem har jeg altid gerne villet lave sådan noget her til, men jeg har ikke haft tid til det før. Det har jeg nu, siger Calle Lyngs.

Der vil blive en lille brugerbetaling for at komme ind, og legelandet vil være indhegnet således, at der må være op til 50 på en gang for at overholde retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne.

Legelandsprojektet har ud over støtte fra Struer Kommunes kultur- og fritidsudvalg modtaget støtte fra blandt andre Restaurant Ved Fjorden, ungdomsskolen samt Lydens By.

- Det er dejligt, at vi kan løfte i flok, så det kan lykkes, og at vi kan stå sammen, selv om vi skal holde afstand, siger Calle Lyngs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce