Annonce
Ugeavisen Struer

Nu har de slået og sparket i 40 år

De er flyvende i Struer Taekwondo Klub, men de kunne nu godt tænke sig at være lidt flere. Foto: Morten Stricker
Struer Taekwondo Klub kan i år fejre 40 års jubilæum. Det gør klubben blandt andet med nye initiativer, som skal få flere i dragten
Annonce

Struer: I hvide dragter med sorte, røde og grå bælter er de at finde inde midt i Struer Energi Park.

Midt imellem håndboldtrænende unge og fitnesssvedende motionister - nærmere bestemt i hal 5 - huserer Struer Taekwondo Klub.

Denne tirsdag aften spiller de fremmødte stikbold, indtil det er tid til at stille op på linje og hilse på træner samt to faner, som er hængt op i det ene hjørne.

Et par børn, nogle unge og en håndfuld voksne - nogle i en mere moden alder end andre - er klar og indleder træningen med en række strækøvelser.

En god opvarmning er ret vigtig, når man skal sparke helt op til hovedet, lyder det senere fra en af udøverne.


Den hårde kerne har holdt fast, men vi kan godt se, at vi er nødt til at gøre noget nu.

Jesper Barrith, formand i Struer Taekwondo Klub


Efter strækøvelserne er det tid til at tjat-sparke lidt til hinanden, og man hører hurtigt, at øvelsen altså kræver lidt luft.

En af to fremmødte, som denne aften er i civil, får at vide, at det er lidt ligesom et vristspark i fodbold, hvorefter den unge mand klør på igen.

Annonce

Familie-taekwondo

Det nye ansigt i Struer Taekwondo Klub vender vi tilbage til, for det er netop folk som ham, klubben, der i år kan fejre 40 års jubilæum, leder med lys og lygte efter.

- Jeg startede i 1981, hvor klubben lavede et stort tiltag i byen med plakater over det hele, fortæller Jesper Barrith, som stadig er udøver og formand i Struer Taekwondo Klub.

- Klubben var kæmpestor dengang. Det første år rundede vi i hvert fald 100 medlemmer og havde fire hold med fyldt sal på Borgerskolen, hvor vi var dengang.

I dag har klubben ti medlemmer, og sådan har situation været i en længere periode.

Ann-Christin Olsen midt i det, de inden for taekwondo kalder det smilende spark. Foto: Morten Stricker

- Den hårde kerne har holdt fast, men vi kan godt se, at vi er nødt til at gøre noget nu, siger Jesper Barrith og peger på, at klubben netop har startet et familiehold op.

- Der kom faktisk 12 nye, siger en optimistisk formand, som senere på året også vil kunne præsentere et taekwondohold for seniorer.

- Det her er en individuel sport, men det er også en holdsport. Vi træner sammen og mod hinanden, men vi træner også selv for at blive bedre, forklarer Jesper Barrith.

Annonce

Teknik og kamp

Ann-Christin Olsen, der er kasserer i den lokale taekwondoklub og udøver igen efter at være begyndt som barn og holdt en længere pause, forklarer, at man bliver ved med at kunne lære.

- Jeg havde prøvet fodbold, som jeg var virkelig dårlig til, så havde jeg prøvet spejder, det duede jeg heller ikke til, og så kunne jeg godt tænke mig at lære at banke min lillebror.

Sidstnævnte sagt med et smil, for broren startede også til taekwondo, som langt fra kun handler om at slås.

- Man konkurrerer på to planer. Der er teknikstævner, som går ud på at kunne nogle teknikker rigtig godt, og så er der kamp, hvor man kæmper om flest point, forklarer Ann-Christin Olsen.

Smidighed er blot en af de ting, man kan få ud af taekwondo-sporten. Foto: Morten Stricker

Taekwondo er kort sagt sammensat af flere forskellige ting - herunder også selvforsvar og alt det mentale, som sportsgrenen indeholder.

Det er derfor ikke en sport, hvor man kan det hele fra dag et. Teknikken skal på plads, inden kampen kan begynde, så det kræver noget dedikation og tålmodighed i begyndelsen.

Annonce

De helt høje spark

Men så får man også meget med sig - ja for nogle - som eksempelvis formand Jesper Barrith - bliver det til en hel livsstil.

- Man lærer at stole lidt mere på sig selv, forklarer Ann-Christin Olsen:

- Jeg var meget genert, da jeg kom herned som barn, og man lærer altså at tro lidt mere på sig selv og får mere selvtillid.

Foto: Morten Stricker

Spørger man en af de unge på gulvet, Jack Robinson på 15 år og fra Lyngs, som har gået til taekwondo i Struer i nu fem år, kom han ind i det på grund af sin far.

- Han har gået til det før, og så prøvede vi at starte til det og har været fanget af det lige siden, fortæller Jack Robinson:

- Jeg kan godt lide at sparke og lave nogle høje spark, men jeg kan også godt lide at lave blokeringer og få dem placeret ordentligt.

Ifølge den unge udøver kan man bare komme ind og lære det lige så stille.

Det er lidt ligesom et vristspark i fodbold, lyder det, når man skal lære kunsten at sparke. Foto: Morten Stricker

En af dem, der måske skal til det, er Magnus Rotvig Malle på ti år og fra Resen. Denne aften er blot hans anden træning, og det er altså lidt sjovt, må han indrømme.

- Jeg tror, jeg vil til at gå til det, lyder det fra den unge mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Det store gys udebliver

Ugeavisen Struer

Nyt fitness-tiltag for unge

Annonce