Annonce
Ugeavisen Struer

Nu kan de tumle løs i børnehaven

Lige nu er det mest børnehaven, der har glæde af motorikrummet, men på længere sigt er det meningen, at børnene i skolens SFO også skal kunne bruge det. Foto: Morten Stricker
Naturbørnehaven i Resen har fået fondsmidler på i alt 25.000 kroner fra Sparekassen Vendsyssels Fond, og de er blevet brugt til at færdiggøre et motorikrum, der vil kunne køre selv de mest energiske børn trætte
Annonce

Resen: Der er stille i de nye lokaler, der tilhører Resen Naturbørnehave. Bortset fra inde i motorikrummet. Her tumler en flok børn sig lystigt rundt på rutsjebanen af skumgummi, klatrer op ad klatrevæggen eller ribberne og snurrer rundt i stofgyngen. Hvis en af dem skulle falde, så er det ok. Gulvet består af bløde madrasser, der nok skal afbøde et eventuelt fald.

Som tilskuere står blandt andre Thomas Graversen, formand for skolebestyrelsen, Else Østergaard Dahl, børneterapeut i børnehaven og John Bruni Pedersen, afdelingsdirektør for Sparekassen Vendsyssels erhvervsafdeling.

- Man kan i hvert fald se, at de er glade, konstaterer en tilfreds John Bruni Pedersen.

Annonce

Godt med fysisk udfoldelse

Afdelingsdirektøren fra Sparekassen Vendsyssel var forbi naturbørnehaven denne eftermiddag for at overrække en stor check fra Sparekassen Vendsyssels Fond. I forbindelse med det store byggeri af børnehaven var der nemlig blevet søgt fondsmidler for at gøre motorikrummet endnu bedre - og det blev bevilget med 25.000 kroner.


Børnene spørger altid, om de må komme i motorikrummet

Else Østergaard Dahl, børneterapeut


- Det er vigtigt at børn har mulighed for fysisk udfoldelse, og de får styrket og trænet deres grundmotorik i et motorikrum ved at gøre brug af klatrevæg, ribber, rutsjebanen og forskellige gynger, siger Else Østergaard Dahl, der var med til at søge penge fra fondene.

Og det var heldigt at de fik dem, for de er allerede brugt på rummet.

- Og det er et meget populært rum. Børnene spørger altid, om de må komme i motorikrummet, tilføjer Else Østergaard Dahl med et smil.

Hun fortæller, at det er godt for børnene at have et indendørs sted, hvor man må tumle. Samtidig giver det børnene en pause fra skærmen, både den fra fjernsynet, computeren eller iPad'en, som mange børn godt kan bruge mange timer foran i dag.

Resens nye naturbørnehave og SFO åbnede i oktober sidste år, og rummer udover motorikrummet blandt andet et nedsunket køkken, så børnene kan være med til at lave mad og spænder over i alt 340 kvadratmeter. Børnehaven er normeret til 30 børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce