Annonce
Ugeavisen Struer

Nu kan der trænes udenfor: - Jeg har savnet det fuldstændig sindssygt

Ida Jegbjerg var på pletten, da Struer Motion fredag åbnede for deres udendørs motionscenter. Foto: Johan Gadegaard
Ida Jegbjerg var mere end klar, da det igen blev muligt at komme i fitnesscenter - nu bare under åben himmel på en parkeringsplads over for McDonalds
Annonce

Struer: Musikken er der. Maskinerne. Og menneskene kom også ret hurtigt, da Struer Motion sagde "Velkommen til Open Air Gym", som der står på skiltet ved indgangen til det nye motionscenter i Struer.

På den parkeringsplads, som før blev brugt af Starks kunder i Struer, og hvorfra der er frit udsyn til byens McDonalds, er nu opstillet alle de maskiner, vi normalt ser folk svede i indendørs og så med hegn omkring.

Ind må komme medlemmer af Struer Motion - maksimum ti ad gangen - og de kan så træne, ved de fleste stationer, under en lille interimistisk overdækning.

Himmerige med andre ord, hvis man spørger 22-årige Ida Jegbjerg fra Struer.

- Jeg har savnet det fuldstændig sindssygt, siger hun.

- Jeg var syg en uge op til lockdown, så det er lockdown plus en uge. Det er ved at være et godt stykke tid siden, tilføjer struerboen, som normalt styrketræner en seks til syv gange om ugen.

- Det er virkelig dejligt. Det giver en helt anden form for endorfiner at få trænet på den her måde. Det er så fedt.

Der er rigtig mange mennesker i dag, som ikke kan leve uden deres fitnesscenter. Det er kommet ind under huden på folk.

Thomas Toftum Olesen, medindehaver, Struer Motion

Annonce

Humøret og fysikken

Ida Jegbjerg har under nedlukningen sørget for at holde sig i gang derhjemme med en stang, nogle vægte samt løbe- og gåture, men:

- Jeg har godt kunnet mærke det. Mine ben er mere slappe, og man kan jo se det. Der er nogle buler, som forsvinder, siger hun.

Humøret har da heller ikke kunnet gå helt ram forbi.

- Jeg har gennem tiden fundet ud af, at jeg ikke kan leve uden træning. Jeg kommer helt herned, når jeg ikke kan træne, fortæller Ida Jegbjerg, som faktisk har lidt ondt af dem, hun har gået op ad i den seneste tid.

Det behøver hun ikke længere.

- Det her er ti ud af ti. Udstyret er brugt, men det skal det jo også være sådan et sted her. Der er maskiner til det, man har brug for. Jeg kommer til at bruge det.

Og det selv om de indendørs centre skulle blive åbnet igen lige om lidt, hvilket det ikke tyder på.

- Fitnesscentrene kan i princippet holde lukket, indtil det bliver minusgrader. Jeg går inde hele dagen, og her får man både frisk luft, sollys og kan mærke, at folk er i godt humør, siger Ida Jegbjerg.

Annonce

En presset drøm

Det er en melding, som Thomas Toftum Olesen, der er medindehaver af Struer Motion og dermed også det nye udendørs tilbud, kan lide at høre.

- Det har været en drøm i årevis, men en lidt urealistisk drøm, for Danmark er ikke superegnet til det, forklarer han.

Nu har corona så alligevel fået presset drømmen igennem, fordi Struer Motion gerne vil give noget tilbage til de mange medlemmer, som støtter dem under nedlukningen.

- Vi har lejet pladsen indtil udgangen af september, for der er rigtig mange mennesker i dag, som ikke kan leve uden deres fitnesscenter. Det er kommet ind under huden på folk, siger Thomas Toftum Olesen. Maskinerne til det udendørs center er købt hos et center i Skive, som desværre har måttet lukke, og det er faktisk ikke lige sådan at få fat i brugt udstyr lige nu.

- Alle hamstrer og laver private fitnesscentre hjemme i haverne, fortæller Thomas Toftum Olesen, som også regner med at poppe up med sit udendørs center igen til næste år.

Træne - også i det fri - kan man sagtens, selv om man som Gert Wunderlich Jensen her mandag fylder 75 år. Foto: Johan Gadegaard
Fristelserne eller måske fortjenesten ligger og lurer lige i baggrunden. Foto: Johan Gadegaard
Der bliver gået til den efter så lang en pause væk fra fitnesscentrene. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Flere medaljer end dansere

Ugeavisen Struer

Ugens ord: Kig op

Annonce