Annonce
Ugeavisen Struer

Nu kan du lufte din gamle bil - og smage på motorsporten

Der er fine muligheder for at få luftet den gode gamle bil, når der er Classic Day i Struer søndag den 10. april. Foto: Viggo Johansen

Struer: Du kan møde op i hvilken som helst bil. Det kan også være i din almindelige Toyota Corolla, du bruger til og fra arbejde.

Det sker søndag den 10. april forskellige steder i Danmark. En af de lokationer er Struer, hvor Struer og Omegns Motorklub og naboklubben i Lemvig står for arrangementet, der finder sted  ved Nordvestjysk Autogalleri på Industrivej 10 søndag eftermiddag.

Deltagerne har mulighed for at være med i et pålidelighedsløb. Det er en anderledes måde at køre motorløb på - og vise de klassiske biler frem på.

Annonce

Et pålidelighedsløb er et løb på offentlig vej, hvor deltagerne skal overholde forskellige gennemsnitshastigheder. Løbene køres som oftest efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nummererede punkter, som man skal passere i rigtig rækkefølge og retning. Undervejs møder man nogle skilte med et bogstav, som noteres ned i det udleverede kontrolkort, så man ved mål kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute.

På ruten passerer man desuden nogle tidskontroller, som er placeret af løbstilrettelæggeren uden deltagernes viden – altså hemmelige tidskontroller. Her gælder det om at passere kontrollen på det rigtige tidspunkt, hvilket vil sige i det rigtige sekund i forhold til den kørte distance. Gennemsnitshastigheden kommer aldrig over 50 km i timen, så her kan alle være med.

For at køre prøveløbet på Classic Day kræves der ikke meget udstyr. To personer i bilen, en kuglepen og en lille lineal, så er man kørende.

Annonce
Ugeavisen Struer

Sæt pris på hverdagene - dem er der nemlig flest af

Annonce
Ugeavisen Struer

Borgmester om byudvikling: Boliger alene skaber ikke liv på havnen i Struer

Annonce
Ugeavisen Struer

Velbesøgt fernisering på Mississippi - med kunstnere fra hele landet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Struer Havekreds fejrer 100-års jubilæum med åbne haver

Ugeavisen Struer

Tidligere medlem af Etisk Råd på Struer Højskole: - Det er ikke et spørgsmål om smag og behag

Ugeavisen Struer

Mesterens højre hånd fundet

Ugeavisen Struer

To sejre gav perfekt start på for mestre

Ugeavisen Struer

Pop op-restaurant i en Oddesund-bunker: Tag med på Madmødet og smag på lokalområdet

Ugeavisen Struer

Struer Y's Mens Club har uddelt støtte: - Men det kan være en af de sidste gange

Annonce