Annonce
Ugeavisen Struer

Ny koncertform afprøves på Høloftet

Irish Mythen er en stor international stjerne inden for folkemusikken, og hun kommer til Høloftet til april. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Udover en perlerække af kendte danske - og en enkelt canadier - kan man i 2020 komme til Torsdags Toner på spillestedet på Thyholm
Annonce

THYHOLM: Niels Hausgaard, Signe Svendsen, Allan Olsen og Hush er nogle af navnene på kunstnere, der kommer til Høloftet på Thyholm i det kommende år.

Hanne og Bent Hargaard vil imidlertid også udfordre både sig selv og publikum med et nyt tiltag - Torsdags Toner.

- Vi har faktisk arbejdet med at lave en strategi for arrangementerne på Høloftet, og det resulterede blandt andet i dette nye tiltag, oplyser Bent Hargaard.

- Vi er i forvejen rigtig glade for og da også lidt stolte over, at vi kan trække kendte danske navne op til Høloftet og dermed give publikum en stor oplevelse i de rammer, som vi nu engang råder over. Det kommer vi også til at gøre i 2020, men samtidig vil vi gerne med Torsdags Toner lancere et lidt anderledes koncept. Her kan vort stampublikum, men også alle andre interesserede, opleve kunstnere, som vi måske overhovedet ikke kender - eller kun kender en anelse til, siger Bent Hargaard.

Konceptet er afprøvet - med stor succes - ved generalforsamlingen i Høloftets Venner, og i 2020 bliver der tre arrangementer af denne art, og de er iøvrigt lavet i samarbejde med Hjerteforeningen i Struer.

- Konceptet er lidt strammere end ved vore normale koncerter. Til Torsdags Toner kommer man klokken 19, og menu'en er tre håndmadder, inden musikken går på klokken 20. Prisen er så lidt lavere end normalt - nemlig 250 kroner pr. aften, oplyser Bent Hargaard.

Til Torsdags Toner kan man opleve Stig Nørregaard på en aften med danske revymestre, troubaduren Søren Krogh samt pianisten Esben Just i en New Orleans-inspireret aften.

Annonce

Et verdensnavn kigger forbi

Èn af de helt store begivenheder på Høloftet i 2020 bliver to koncerter i april med Irish Mythen.

Den irsk-canadiske sangskriver dukkede for et par år siden op på Tønderfestivalen og blæste alle omkuld med sin rå stemme og sit sublime guitarspil.

- I 2019-udgaven af Tønder-festivalen var hun alles helt store oplevelse, og sammen med tre andre spillesteder er det lykkedes at hente Irish på en forårstur til Danmark, og hun starter på Høloftet, hvor hun giver to koncerter, fortæller Bent Hargaard.

Irish Mythen turnerer flittigt i Canada, USA, Europa samt ikke mindst Australien, som hun har besøgt utallige gange. Hun er med årligt 180 jobs rundt i verden samt samarbejde med så prominente navne som Rod Steward absolut en oplevelse at høre.

Bent Hargaard forventer at lave 30-40 koncerter og foredrag i løbet af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce