Annonce
Ugeavisen Struer

Pilgrimsrejsen: En Disney-nørds bekendelser, del 2

Tree of Life i Animal Kingdom er parkens ikon og mødepunkt. Det er et menneskeskabt træ med en detaljerigdom uden lige. Privatfoto
Hvad er Disney World egentlig, og hvorfor i alverden skal man booke sine restauranter et halvt år i forvejen?
Annonce

Orlando, Florida: Det er mere end halvandet år siden, at min kæreste sagde de famøse ord, som alle Disney-elskende piger drømmer om at høre: "Okay. Lad os prøve at se hvad en tur til Disney World vil komme til at koste." Og dermed er det mere end et år siden, at jeg begyndte at planlægge vores tur ned til mindste detalje. Både fordi det for Disney-nørder som mig selv er en sjov opgave at beslutte sig for et hotel, når der er mere end 27 at vælge imellem, og fordi man er nødt til at planlægge stort set alting, hvis man vil undgå at alt er udsolgt og for store køer. For hvor vi i Danmark ved, at man kan tage i Legoland om tirsdagen i vinterperioden og dermed være der på et tidspunkt hvor stort set ingen andre er, så findes der i Disney World ingen reel lavsæson.

Jovist, der er tidspunkter på året, hvor der er færre mennesker end andre, men der er altid mange mennesker. Altid. Punktum. Derfor opererer forlystelsesparken med et omfattende bookingsystem, hvor man blandt andet er tvunget til at udvælge de restauranter, man gerne vil spise på i sin ferie, 180 dage i forvejen. For der ved man jo, om man et halvt år frem i tiden vil have rasende lyst til en bestemt cuisine. Hotelophold kan bookes 12 måneder frem, og det samme kan parkbilletter. Fastpasses, der giver mulighed for at springe køen over til nogle af de mest populære forlystelser, kan bestilles 60 dage i forvejen, hvis du bor på et Disney-hotel, og 30 dage, hvis du er en del af pøblen, der bor uden for Disney-boblen.

Det er stærkt vanedannende at bo på julepyntede hotelværelser. Privatfoto
Annonce

Det med småt

Min kæreste indså ret hurtigt, at den tur var et lettere omfattende projekt. Disney World er, som du kunne læse i sidste uge, ufatteligt stort. Det siges, at man kan indtage alle døgnets måltider på en ny restaurant for hvert måltid, og stadig ikke have været igennem dem alle. Derfor er der meget research der skal laves og mange vigtige spørgsmål man er nødt til at stille sig selv - som for eksempel om man vil spise aftensmad med prinsesserne på Cinderellass Royal Table inde på slottet i Magic Kingdom, eller om man vil indtage sin dinér med Mickey Mouse, Anders And og Fedtmule hos Tusker House i Animal Kingdom. Eller om man, som vi gjorde, hellere vil lukke øjnene for prisen og tage begge dele (og meget mere). De to måltider alene kostede os omkring 2000 kroner - ikke medberegnet de obligatoriske 20 procent i drikkepenge.

Dernæst hotellet. Hvilken stil er man ude efter, og hvor skal det ligge? Vil man bo tæt på Magic Kingdom og udsigt til aftenfyrværkeriet, så kan man let komme til at give mellem 4000 til langt over 20.000 danske kroner - for én nat. Skal hotellet have udpræget Disney-stemning og indretning, vil man have eget køkken, eller skal man ligefrem have et club level-værelse? Vi boede syv nætter på Port Orleans Riverside, et Disney-hotel med New Orleans-tema, i det, der i Disney-termer hedder moderat prisklasse på omkring 1700 kroner per nat, samt én nat på Polynesian Village Resort - et af de dyreste hoteller du kan komme i nærheden af. På sidstnævnte havde vi club level og udsigt til Seven Seas Lagoon, en stor sø, der forbinder de dyreste hoteller med Magic Kingdom. Det kostede os omkring 8000 kroner for en nat - men så var der også et juletræ på vores værelse da vi ankom.

Og så, absolut ikke mindst, fastpasses. Mickey Mouses gave til det Disney-hungrende folk. Alle, der har en adgangsbillet til Disney World, kan på forhånd før deres besøg bestille op til tre fastpasses per dag per park. Når de så er brugt op på dagen, kan man, hvis der er flere at hente, få flere fastpasses i løbet af dagen. Denne service er, overraskende nok, gratis. Men der er rift om de gode. Det lykkedes os at få alle de fastpasses vi gerne ville have - men kun fordi vi havde flere dage i nogle af parkerne, så vi havde flere dage at forsøge os i. Med sine fastpasses gælder det så om at lave en tur-strategi, så man ikke spilder værdifuld tid i parkerne på at stå i køer, der kunne have været undgået, hvis du havde grebet tingene ordentligt an fra start.

Er du med så langt?

Annonce

After Hours og julefester

Og så til parkerne, som dine fastpasses skal bruges i. Disney World består af fire forlystelsesparker - Magic Kingdom (den med slottet), Animal Kingdom (en udvidet zoologisk have med forlystelser), Hollywood Studios (fokus på filmbranchen) og Epcot (fokus på verdenskultur og menneskets bedrifter). Tilsammen udgør de langt over 100 forlystelser, fra de nye og grænseskubbende som Flight of Passage i Avatar-landet Pandora i Animal Kingdom til de klassiske folkekære som It's a small world i Magic Kingdom. Og alt der ind i mellem.

For at være sikker på at du kan komme bare i nærheden af at nå det hele (det kan du ikke. Nogensinde!) er Disney World så gavmild at tilbyde specielle arrangementer, hvor du på kortere tid kan nå mere fordi menneskemængden er væsentligt reduceret. Det kunne for eksempel være et After Hours-event i Magic Kingdom, hvor du i tre magiske timer stort set har parken for dig selv efter lukketid. Sammen med 2999 andre, altså, hvilket dog er noget færre end de cirka 100.000 gæster der er plads til i Magic Kingdom. Disney World udbyder disse After Hours i tre af parkerne for tiden, og for sølle 900 kroner kan du i tre timer boltre dig i kø-fri forlystelser og gratis popcorn, is og sodavand. Eller hvad med en julefest?

Der er ingen, der laver jul bedre end Disney, og i november og december måned byder Magic Kingdom indenfor til Mickey's Very Merry Christmas Party (ja, det hedder det altså), hvor det "sner" i parken, Elsa fra Frost tænder slottets mange lys, Mickey og Minnie og alle deres venner har fået deres stiveste julepuds på og hver vogn i den særlige jule-parade udsendes der en duft, der minder om jul, som småkager, fyrrenåle, ild fra en kamin og kanel. Arrangementet starter som regel kl. 18 om aftenen og varer til midnat og koster omkring 600 kroner per person. Her kan man også få "gratis" småkager og varm æblecider og kakao i ligeså store mængder man orker. Selvom man godt nok skal spise mange småkager for at få det til at gå op med prisen.

Udover parkerne er der også to vandparker, tre golfbaner, et stort shoppingdistrikt og meget, meget andet. Der er ikke noget at sige til at min kæreste tabte pusten ind i mellem undervejs i planlægningen.

Der er selvfølgelig masser af muligheder for at spise morgenmad med Mickey Mouse og Co. Privatfoto
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce