Annonce
Ugeavisen Struer

Planer om folkeskov sendes i høring

Planerne om at rejse en folkeskov i Struer er i øjeblikket under politisk behandling. arkivfoto: Morten Stricker.

Planerne om at rejse en folkeskov i Struer er i øjeblikket under politisk behandling, og nu sendes projektet ud i 14 dages høring, så naboer og andre interessenter kan komme med deres synspunkter. Folkeskoven er på ni hektar og skal ligge i forlængelse af Park Allé ud mod Vester Gimsingvej.

Annonce

Struer: Teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune har taget hul på den politiske behandling af en mulig folkeskov i Struer.

Folkeskoven skal ligge i forlængelse af Park Allé ud mod Vester Gimsingvej. Den skal være på ni hektar.

- Nu sender vi planerne om en folkeskov ud i høring i 14 dage, så naboerne og andre interessenter kan komme med deres synspunkter, siger formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Marianne Bredal (V).

Det var under valgkampen til kommunalvalget i efteråret 2017, at Alternativet lancerede planerne om at skabe en bynær skov i Struer Kommune. Projektet skulle finansieres ved en indsamling blandt borgerne med 50.000 kroner som målsætning. Sangeren Lukas Graham hørte om projektet, og han valgte at donere de 50.000 kroner. Der blev desuden indsamlet 10.000 kroner til skoven.

I første halvdel af 2018 blev der i samarbejde med Struer Kommune fundet et stykke kommunalt jord til projektet. I juni sidste år blev der dannet en upolitisk forening, Folkeskoven Struer, der har til formål at planlægge etableringen og herefter stå for driften af folkeskoven. Folkeskoven Struer har i øjeblikket 89 medlemmer.

Alternativet bidrager med finansieringen af træer ved anvendelse af de indsamlede midler.

- Folkeskoven har allerede været debatteret en hel del på forskellige, offentlige møder, og der har også været modstand mod den. Nu får vi formentlig de forskellige synspunkter på bordet, og så indgår de i den politiske behandling, siger Marianne Bredal.

Hun understreger, at der endnu ikke er truffet nogen politisk beslutning om en folkeskov eller ej.

- Nu sætter vi processen i gang, og folkeskoven kommer også på vores næste udvalgsmøde i februar, siger Marianne Bredal.

Nu får vi formentlig de forskellige synspunkter på bordet, og så indgår de i den politiske behandling.

Marianne Bredal (V), formand for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune.
Annonce

Vigtigt med brugsaftale

Med til projektet hører også en brugsaftale mellem Struer Kommune og Folkeskoven Struer. Den skal blandt andet fortælle, hvem der skal udføre hvilke opgaver - f.eks. omkring vedligeholdelse.

- Det er vigtigt at få lavet en brugsaftale, som begge parter kan acceptere. Den er endnu ikke på plads, siger Marianne Bredal.

Hun betegner det som et spændende projekt.

- Men omvendt skal vi også sikre os, at det ikke ender med at blive en dyr gave for Struer Kommune, hvis det skulle vise sig, at foreningen Folkeskoven Struer ophører med at eksistere og kommunen skal overtage driften. Det har man jo set andre eksempler på ude i landet, siger Marianne Bredal.

Folkeskoven skal fremme biodiversiteten og øge naturkapitalen i Struer Kommune, og den kan f.eks. også medvirke til beskyttelse af drikkevandsreservoir, der er placeret under skoven. Folkeskoven kan også motivere til øget bevægelse og dermed fremme folkesundheden.

Skoven skal drives efter et kodeks, der er vedtaget af Folkeskoven Struers generalforsamling - der må f.eks. ikke anvendes hverken pesticider eller gødning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Du skal

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce