Annonce
Ugeavisen Struer

Planforslag baner vej for dagligvarebutik

Struer Kommune er klar med et lokalplanforslag for erhvervsområdet mellem Holstebrovej og Gimsinglundvej i Struer. En plan, der kan bane vejen for blandt andet et Rema 1000. Foto: Morten Stricker
Lokalplanforslag på vej i høring med placering af ny dagligvarebutik ud til Bredgade og forslag til bølgende forskønnelse langs Holstebrovej.
Annonce

Struer: Politikerne i Struer kommunes teknik-, miljø- og klimaudvalg skal i denne uge behandle det forslag til lokalplan, der blandt andet åbner for, at Rema 1000 kan åbne en butik i nybyggede omgivelser ved Holstebrovej.

Ifølge forslaget skal en forretning på 1200 kvadratmeter bygges på dele af den store grund, hvor Struer Caravan i dag har til huse. Ud over at bane vejen for Rema 1000s byggeplaner, så åbner planforslaget også op for udvalgsvarebutikker og liberalt erhverv i en del af industriområdet langs Holstebrovej i den vestlige del af byen.

Annonce

Stor interesse

Forslaget til lokalplanen er udtryk for at kommunens vil komme interessen for at slå sig ned på området i møde.

Byggemarkedskæden Jem & Fix har allerede gjort ord og interesse til handling, og er i fuld sving med at bygge et nyt byggemarked med drive in på Gimsinglundvej på den grund, hvor det tidligere Høyberg Bolighus havde til huse.

I kommuneplanen er det slået fast, at de udvalgsbutikker, der vil slå sig ned i planområdet, skal være på mindst 600 kvadratmeter.  Det gøres for at sikre, at de butikker, der i fremtiden vil bygge eller leje sig ind i området skal bruge mere plads, end det er muligt at finde i bymidten.

Annonce

Handelen er bekymret

Størrelsen på udvalgsvarebutikkerne er netop et af de kritikpunkter som Handelsstandsforeningen i Struer har rettet mod kommunen i forbindelse med arbejdet med lokalplanforslaget.

Foreningens mest markante kritik er dog udsigten til en ny dagligvarebutik uden for bymidten.

Foreningen finder det i en indsigelse "bekymrende og bemærkelsesværdigt", at kommunen ikke har været inddraget i arbejdet med planerne for fremtidens detailhandel i Struer.

Rema 1000 har tidligere over for avisen bekræftet, at kæden er interesseret i at bygge på arealet ved Holstebrovej. Om det betyder, at kædens forretning i midtbyen så lukker, er ifølge Rema 1000 endnu ikke afgjort.

Annonce

Brug for bassiner

I praksis er det areal som lokalplanen skal dække inddelt i flere områder, der kan anvendes til forskellige formål. Hver enkelt grundejer eller flere grundejere i fællesskab skal finde en løsning, der kan håndtere overfladevand, da Struer Energi kun kan modtage 40 procent af regnvandet fra hver enkelt matrikel.

Ifølge planen kan det løses ved at skabe en fælles løsning med forsinkelsesbassiner på et areal langs Holstebrovej, der skal omdannes til et forskønnelsesareal.

Annonce

Bølgende velkomst

Struer Kommune har fået lavet et forslag til, hvordan forskønnelsen kan give en markant og anderledes ankomst til Struer i form af græsbeklædte skråninger opbygget i aluminium med indbygget belysning.

Skråningerne formes i forslaget som bølger - en reference til byens DNA som Lydens By. I arbejdet med forslaget til lokalplan er det blevet vurderet, at det ikke er nødvendigt at lave en miljøvurdering.

Når den politiske behandling af forslaget er slut i løbet af januar, skal det sendes ud i offentlig høring i otte uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce