Annonce
Ugeavisen Struer

Plejecenter har fået en musikalsk legeplads

Fem musikinstrumenter er blevet installeret i haven foran Plejeboligerne Bøgelund. De skal bidrage til gode oplevelser på tværs af generationer, relationer og sygdomme. Pressebillede
Beboere, pårørende og personale får nu glæde af udendørs musikinstrumenter, der skal være en del af samværet på Plejeboligerne Bøgelund i Struer.
Annonce

Struer: Marimba, xylofon og congas er blot tre af fem nye musikinstrumenter som Plejeboligerne Bøgelund har fået installeret på pladsen foran plejehjemmet.

Den nye musikalske legeplads, Musikhaven, skal bidrage til at skabe gode oplevelser på tværs af generationer, relationer og sygdomme.

Sådan lyder det fra Struer Kommune i en pressemeddelelse.


Alle kan være med, og musik er på mange måder et sprog, alle forstår.

Birgit Kristensen, formand


Mange af beboerne på Bøgelund har en demenssygdom, og netop denne sygdom ser musik ud til at kunne noget helt særligt ved.

- Jeg er sikker på, at de nye musikinstrumenter bliver en forfriskende og lettilgængelig del af samværet mellem beboerne, de pårørende og personalet på Bøgelund. Alle kan være med, og musik er på mange måder et sprog, alle forstår, siger formand for Bøgelunds Venner, Birgit Kristensen, og fortsætter:

- Det er skønt at være med til at give beboerne og deres pårørende mulighed for at gøre noget aktivt sammen med en nem aktivitet, som letter besøget, understøtter samværet udendørs og giver begge parter noget at se frem til.

Annonce

Lyd som en del af velfærden

Foreningen Bøgelunds Venner og Struer Kommune har i samarbejde fået bevilget finansieringen fra Sundhedsstyrelsen, Færchfonden og Nordeafonden.

- Vi er gået ind i samarbejdet med at søge midler til musikhaven, da projektet giver mening på rigtigt mange planer - herunder især det musikterapeutiske og det sociale plan - men samtidig i sammenhæng med, hvordan vi som kommune med lyd som strategisk fokus også gerne vil bruge lyd på velfærdsområdet, siger sundhedskonsulent Lise Kjær Nielsen fra Struer Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce