Annonce
Ugeavisen Struer

Populær kæmpe-truck besøger Thyholm

Denne Volvo-truck stopper op ved Handbjeghus Efterskole den 17. december. PR-foto
Transportbranchens specialdesignede Volvo-truck med indbygget lastbil-simulator besøger Handbjerghus Efterskole, hvor eleverne kan prøve kræfter med chaufførjobbet
Annonce

THYHOLM: Transportbranchens specialdesignede Volvo-truck med indbygget lastbil-simulator er på et landsdækkende roadshow. Det er en del af kampagnen "Job i transport", som 3F og arbejdsgiverorganisationerne ATL (Dansk Industri) og DTL-A (Dansk Erhverv) står bag.

Den 17. december lægger roadshowet vejen forbi Thyholm, hvor den besøger Handbjerghus Efterskole. Den store Volvo-truck indeholder blandt andet en simulator, der skal give et realistisk billede af oplevelsen bag rattet i en lastbil. Roadshowet har allerede besøgt over 520 skoler rundt om i landet, og mere end 25.000 elever har haft glæde af den specialdesignede Volvo-truck.

- Vi har virkelig gode erfaringer med at komme ud med truck'en. Vi oplever, at eleverne synes, at det er en sjov og spændende måde at få kendskab til en branche på. Ved at eleverne selv får mulighed for at komme indenfor i førerhuset og prøve en tur i lastbilen, tager vi dem ud af klasselokalet og giver dem en mere håndgribelig indsigt i jobbet som chauffør, siger Magnus Købke, der er projektchef i Transportens Udviklingsfond, som sammen med Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond (GUU) står bag roadshowet.

Annonce

En anderledes oplevelse

Baggrunden for roadshowet er manglen på arbejdskraft i transportbranchen. Om blot få år bliver der således brug for op imod 2.500 nye chauffører, og derfor har 3F, ATL og DTL-A siden august 2015 kørt image- og rekrutteringskampagnen ”Job i transport”, som roadshowet er en del af.

Ud over at prøve kræfter med den populære lastbilssimulator kan eleverne også få en snak med unge chauffører om deres vej til førerhuset. Chaufførerne svarer på spørgsmål og giver eleverne en førstehåndsberetning om et job i transport.

- Når de unge sætter sig ind i lastbilen, bliver de imponerede over, hvordan der ser ud, og hvor meget plads der egentlig er. Jeg fortæller om transportbranchen, og hvad det indebærer at være lastbilchauffør, og jeg viser musikvideoen "Jeg leverer varen", som mange af de unge kender fra YouTube. På denne måde får de unge en anderledes oplevelse, der giver dem muligheden for at se de mange facetter af transportbranchen, hvilket netop er formålet med roadshowet, fortæller Heine Schultz, der kører med rundt i lastbilen som konsulent i Job i Transport-kampagnen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce