Annonce
Ugeavisen Struer

Præsten tager iPad'en med i køkkenet

Peter Krabbe-Larsen laver helst mad assisteret af en iPad, hvorpå han kan se opskriften, han er i gang med. Foto: Morten Stricker
I portrætserien "Hva' skal vi ha'" går ugeavisen i køkkenet med dem, der bliver interviewet. I denne uge hos sognepræst Peter Krabbe-Larsen, hvor menuen gerne står på kødfri aftensmad, der er hjemmelavet og godt må tage lang tid om at blive klar

Struer: Sognepræst Peter Krabbe-Larsen frekventerer iPad'en, mens løg og hvidløg syder stille og roligt i gryden.

- Jeg bruger altid opskrifter, forklarer han.

Det er det letteste, især når maden er uden kød. Det har den været nogle gange om ugen de seneste par år, efter at Peter og hans kone Lillians datter, Cecilie, blev vegetar.

Annonce

- For hende handlede det om klima, sundhed - og om, at kød er ret dyrt, når man er på SU, siger Peter Krabbe-Larsen med et smil.

Forældrene ville selvfølgelig gerne støtte deres datters nye madvaner, så når hun kom hjem, blev der lavet vegetarmad, selvom det krævede en tilvænning for familien at lave mad uden kød i begyndelsen.

- I starten var det nok lidt en udfordring, men nu har vi fået smag for det, og laver gerne vegetarmad selvom vores børn ikke er hjemme. Og der er masser af gode opskrifter på nettet på vegetarretter, hvor man slet ikke føler, at man mangler kødet, siger han.

Hjemmelavet

Denne aften har han brugt champignoner i stedet for hakket kød i den mexicansk inspirerede ret, og de ryger ned i gryden sammen med peberfrugter, squash og bønner.

I præstehjemmet nær Struer Kirke bliver der lavet hjemmelavet aftensmad langt de fleste dage. Også selvom parrets tre børn er flyttet hjemmefra, og også selv om hustruen Lillian nogle gange, som i aften, først kommer sent hjem fra sit job som sygeplejerske.

- Så gemmer jeg bare noget til hende, som hun spiser senere, siger Peter, mens han rører rundt i gryden og duften spreder sig i køkkenet.

Mexicansk risret

Hjemme hos Peter Krabbe-Larsen kan aftensmaden godt stå på denne mexicanske risret fra madbloggeren Valdemarsro, hvilket han også lavede, da Ugeavisen var forbi.

Du skal blandt andet bruge diverse grøntsager, ris og bønner, men den helt nøjagtige opskrift kan du finde på www.valdemarsro.dk ved at søge efter "Mexicansk risret".

Faktisk er det yderst sjældent, at maden ikke er selvlavet. De er ikke til fals for færdigretter eller takeout, selvom det som oftest bare er de to. Tværtimod er aftenmåltidet noget, de prioriterer højt, og hvor fællesskabet er i højsædet.

Krydderurter er i højsædet hos Peter Krabbe-Larsen. Foto: Morten Stricker.

- Sådan var det også, da børnene boede hjemme. Da fortalte jeg også bibelhistorier ved maden, og quizzede dem bagefter, husker Peter Krabbe-Larsen, og tilføjer:

- Det er hyggeligt at lave mad. Så ved man også, hvad det er, man får i munden.

Råvarerne må også gerne være gode, gerne økologiske, selvom det ikke er noget, familien er strikse omkring. Til gengæld kommer stort set alle krydderurter enten fra vindueskarmen, hvor der lifligt gror flere af slagsen, ligesom der i haven er en stor, og meget modstandsdygtig, rosmarin.

- Den har holdt hele vinteren, siger Peter Krabbe-Larsen, der også dyrker andre grøntsager i det lille drivhus i haven.

Annonce

Børnenes maddage

Familiens madvaner har, udover at være mere grønt, også ændret sig, siden børnene var små.

- Vi får knap så meget pasta med kødsovs, siger Peter Krabbe-Larsen.


Det er hyggeligt at lave mad. Så ved man også hvad det er, man får i munden.

Peter Krabbe-Larsen, sognepræst i Struer Kirke


Maden skal smage godt, og der må gerne blive brugt tid på den. Det er som oftest Lillian, der køber ind, mens Peter tager sig af madlavningen. Til gengæld er det Lillian, der står bag de hjemmebagte brød og de velsmagende kager, som tit er at finde i køkkenet.

Valdemarsro foreslår, at man serverer risretten med avocado i tern, frisk koriander, lime, cheddarost og chilisauce. Foto: Morten Stricker.

Peter Krabbe-Larsen interesserer sig dog ikke som sådan for madlavning, hvilket er grunden til at iPad'en med en opskrift på skærmen oftest er ved hans side. Da børnene stadig boede hjemme, gik familien derfor også op i, at børnene havde maddage, så de blev bedre til at lave mad, end far var, da han flyttede hjemmefra.

- Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg lavede af mad dengang. Det er nok mere spørgsmålet, om man kan kalde det mad, siger han med et grin, mens risene koger, og de sidste grøntsager kommer i gryden.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Midt- og vestjyder pendler længere end nogensinde før

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Aktiv Onsdag bevarede sin gnist under coronaen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatter til debutroman: Der er en identitet i at være fra Struer

Ugeavisen Struer

Linse Kessler valgte Lars' campingvogn: - Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi regnet med, at det ville komme så vidt

Ugeavisen Struer

Passagertal i bund: Vil sende busrute i garage

Ugeavisen Struer

Den udhulede by

Ugeavisen Struer

Medlemmerne har nu valgt ny ledelse

Ugeavisen Struer

Musik i kirke ved solnedgang

Ugeavisen Struer

Ane Kathrine slår et slag for urterne - og du må gerne besøge hendes mojitohave

Ugeavisen Struer

Per Odgaard stopper som musikskoleleder i Struer

Ugeavisen Struer

Holder ovnen varm: Bagerkæde fra Viborg har overtaget butik på Ølbyvej

Ugeavisen Struer

Hus på kæmpegrund ved fjorden kan blive til seks nye boliger

Ugeavisen Struer

Midtpunktet sparker ferien i gang

Ugeavisen Struer

Udvalg: - Intet tilskud til kystsikring til sommerhusejere på Thyholm

Ugeavisen Struer

Kulturkaravane kommer til Struer

Ugeavisen Struer

Hop du bare i havnen: Struer får nu et havnebad

Ugeavisen Struer

Manglende vind og tordenbrag udfordrede sejlere under kapsejlads

Ugeavisen Struer

Nadja boksede sin debutkamp for landsholdet

Ugeavisen Struer

Efter yogatræningen kan man se på kunst

Ugeavisen Struer

Bjarne har genåbnet lukket butik i Struer

Ugeavisen Struer

Ny budrunde: Kommunen forsøger igen at sælge nedlagt plejehjem

Ugeavisen Struer

En Google-søgning på ordene 'lyd' og 'investor' førte til Struer: Dorte opdagede en verden langt fra sure mediechefer i København

Ugeavisen Struer

Endelig kunne ældre spise sammen

Annonce