Annonce
Ugeavisen Struer

Radikal metode skal give plads til vandet

Struer Kommune gik torsdag i gang med at rykke dele af plænen på græsarealet ved havnen i stykker. Undergrunden er så fast, at regnvandet fra ikke kan trænge ned i undergrunden. I stedet samles vandet i større og minder pytter på overfladen. Foto: Steffan Skov
Dele af græsarealet på havnen i Struer har fået en tur med grovfilen - skal sikre at regnvand fra overfladen i fremtiden kan sive ned gennem græstæppet.
Annonce

Struer: Kalenderen siger efterår, og det er ikke kun landmændene, der har kørt ploven i stilling på marken.

Også Struer Kommune har sat gang i en jordvending af de mere markante på det areal på havnen, hvor blandt andet Hop & Rul i sommer havde til huse.

Det indimellem ganske våde sommervejr afslørede nemlig, at vandet fra oven har meget svært ved at trænge ned under græstæppet på arealet. I stedet bliver vandet liggende på plænen, hvor det danner større eller mindre pytter.

Annonce

Vil løsne underlaget

Det vil kommunen gerne ændre på, så plænen for fremtiden får en langt bedre evne til at suge vand. Før det kan ske, er det nødvendigt med et radikalt greb.

En rendegraver fra park og vej gik derfor torsdag i gang med at rive et større område af plænen i stykker. Arealet skal efterfølgende tromles, hvorefter der bliver plantet græs.

Håbet er, at den voldsomme behandling af jorden kan være med til at løsne underlaget. Plænen er anlagt på et område, der er blevet opfyldt med blandt andet byggeaffald.

Det har desværre været så sammenpresset og tæt, at det har forhindret vandet fra plænens overflade i at trænge ned i undergrunden.

Annonce

Ingen forurening

Under sommerens seks uger med arrangementet Summer Days fik ejeren af Hop & Rul, Calle Lyngs, kørt flis på en del af plænen, for at kunderne kunne komme nogenlunde tørskoede rundt på området.

Han mistænkte efterfølgende undergrunden på arealet for at være forurenet, da der efter hans mening trængte olie op i flisen fra undergrunden. Det afviste kommunen, der undersøgte flisen. Undersøgelsen afslørede ingen spor af olie.

Græsarealet ligger på et område, der tidligere var bunden af fjorden og en del af havnen. Arealet blev siden fyldt op for at skabe det store område på og ved havnen.

Området er blevet kortlagt af både Struer Kommune og Region Midtjylland, og kvaliteten af undergrunden er i så miljømæssig en god forfatning, at det ikke har været nødvendigt at notere forurening i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce