Annonce
Ugeavisen Struer

Rekordmange søger julehjælp i Struer

Rekord antal ansøgere til julehjælp hos Dansk Folkehjælp i Struer. Arkivfoto: Morten Pape

Struer: 92 familier har søgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp i Struer Kommune.

Det oplyser Dansk Folkehjælp, der er den største uddeler af julehjælp i Danmark, i en pressemeddelelse. Til sammenligning lød tallet i 2020 på 79, og på landsplan er ansøgningstallet på landsplan steget med 11 procent, skriver foreningen.

Ifølge generalsekretær Klaus Nørlem vidner stigningen om et permanent fattigdomsproblem i Danmark opstået i ly af coronakrisen. Samtidig gør det også, at Dansk Folkehjælp skal ud i sin største indsamling nogensinde, hvis alle ansøgere skal kunne modtage julehjælp. I Struer Kommune alene skal der indsamles 165.600 kroner.

Annonce

- Med det historisk høje ansøgerantal skal vi inden den 24. december indsamle 30 millioner kroner for at kunne hjælpe alle dem, der har behov for en håndsrækning - en håndsrækning, især børnene fortjener at få. Vi appellerer derfor ekstraordinært til erhvervslivet og til private om deres hjælp og håber, at vi når i mål, for samtlige børn i Danmark fortjener at få en god juleaften, siger Klaus Nørlem ifølge pressemeddelelsen.

Øgede leveomkostninger

5,1 procent af ansøgerne hos Dansk Folkehjælp har mistet deres arbejde under pandemien, mens 41,1 procent oplever, at deres leveomkostninger er blevet øget. De 5,1 procent er ifølge foreningen ansøgere, der søger for første gang. På baggrund af prisstigningerne i samfundet har Dansk Folkehjælp derfor valgt at øge værdien af årets julehjælp med 300 kroner. Dermed bliver den samlede værdi af julehjælp til den enkelte familie 1800 kroner fordelt på julemad til en værdi á 800 kr. og gaver til familiens børn til en værdi á 1000 kroner per familie.

Julehjælp 2021 uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdelinger og disses frivillige, og er iværksat med støtte fra Rema 1000, Elgiganten, SportMaster og sendentanke.dk.

Annonce
Ugeavisen Struer

Hanne og Bent er imponerede over den opbakning, de har fået

Annonce
Holstebro Onsdag

Tag cyklen med i bussen

Annonce
Ugeavisen Struer

Bliver du også misundelig?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Jens havde en hård start med elbil - men han fortryder ikke

Ugeavisen Struer

I Struer mangler byrådet noget helt essentielt: - Det er meget ærgerligt

Ugeavisen Struer

Skal Anders And & Co drage på eventyr i lokalområdet?

Ugeavisen Struer

Hvornår må vi komme på arbejde igen?

Ugeavisen Struer

Er der et godt, nyt år i vente?

Ugeavisen Struer

- Jeg gider ikke blive sat i bås - kun som 'hende SF'eren'

Annonce