Annonce
Ugeavisen Struer

Rektor glæder sig over penge - men det løser ikke den grundlæggende udfordring

Mads Brinkmann Pedersen glæder sig med forbehold, som han siger. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Finanslovsaftalen sender flere penge afsted mod ungdomsuddannelserne, men det er stadig pr. elev.
Annonce

Struer: Der er penge på vej til landets ungdomsuddannelser. Det fremgår af finanslovsaftalen for 2021, som blev præsenteret søndag.

Hvor meget der ender hos Struer Statsgymnasium, kan rektor Mads Brinkmann Pedersen ikke sige præcist endnu, men han har set tal i omegnen af 800.000 kroner.

Og der er altså tale om 800.000 kroner om året i de næste fire år til hele uddannelsesinstitutionen.

- Vi er rigtig glade for, at man (politikerne, red.) nu har signaleret, at det med at skære to procent om året - det bliver man ikke ved med, siger Mads Brinkmann Pedersen:

- Det gjorde man allerede sidste år, og nu ruller man så den første skive tilbage igen. Vi skal leve af uddannelse i det her land, og derfor er det fint, at man igen prioriterer uddannelse, når midlerne skal fordeles.

Det, der konkret kommer til at ske, er, at elevtaksten sættes op, og derfor er den samlede sum til for eksempel Struer Statsgymnasium afhængig af antal elever i fremtiden.

Og så afventer Mads Brinkmann Pedersen også et takstkatalog, før han for alvor kan komme i gang med at regne på de konkrete tal for Struer Statsgymnasium.

- Vi kan altid bruge det til noget, men det her er én skive af fire (som er skåret tidligere år, red.), der nu lægges tilbage, siger han og minder om, at det altid er godt være lidt forbeholden med den slags ting her.

Annonce

Uddannelsesørkener

De positive vinde ændrer dog ikke på den grundlæggende udfordring for en institution som Struer Statsgymnasium, der er elevtallet.

- Vi er nødt til at kigge på, hvordan eleverne fordeles mellem skolerne, forklarer Mads Brinkmann Pedersen.


Vi er rigtig glade for, at man (politikerne, red.) nu har signaleret, at det med at skære to procent om året - det bliver man ikke ved med.

Mads Brinkmann Pedersen, rektor, Struer Statsgymnasium


Store pletter med uddannelsesørkener skal undgås ifølge den lokale rektor, som ikke kan se noget forkert i at fordele de unge sådan, at de går på det gymnasium, der ligger tættest på deres bopæl.

- Det har vi allerede reglerne til i dag. Nu synes jeg, vi skal bruge dem efter hensigten, siger Mads Brinkmann Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce