Annonce
Ugeavisen Struer

Så er der sikret strøm både fryserne i Brugsen og din bil

Direktøren for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen (t.v.), og bestyrelsesformanden, Mads Jakobsen (V), ved både den nye tranformatorstation, som er bygget i forlængelse af busstoppestedet, og den nye ladestander med støm til elbiler. Foto: Frede Stengaard
Struer Energi har sat en hurtiglader op i midtbyen
Annonce

Struer: Struer Energi har nu sikret både fastboende og byens gæster strøm til elbilen med en ny ladestander i midtbyen.

Den nye ladestander blev indviet og gjort klar til brug, samtidig med indvielsen af byens nye plads mellem rådhuset og parkeringspladserne i Smedegade.

Her kunne direktøren for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen, og bestyrelsesformanden i Struer Forsyning A/S, Mads Jakobsen, ved selvsyn konstatere, at den nye ladestander virker efter hensigten.

Struer Forsynings nye elbil var sat til opladning, og skulle der blive brug for en ladestander mere af samme kaliber, er der også mulighed for det.

- Vi følger, hvordan det kommer til at gå, og hvor meget den ene hurtiglader, vi nu har i midtbyen, bliver brugt, og er der behov for det, er vi klar til at etablere en mere, forklarer Claus Bøgeskov Mogensen.

Annonce

Clever

Hvis der er behov for en fuld opladning på den nye stander vil det tage en time til halvanden.

Dette er en del hurtigere end på en tilsvarende ladestander, som Struer Energi har fået etableret på parkeringspladsen ved Lystbådehavnen.

- Det er ikke en af de allerhurtigste. Hvis du kører ind på en rasteplads ved motorvejen, kan du få bilen ladet op på 20 minutter eller måske en halv time. Men halvanden time må også være fint, vurderer Claus Bøgeskov Mogensen.

- Det passer lige med en tur rundt i byen, lidt indkøb og måske en kop kaffe eller en frokost på et af byens spisesteder, inden næste træk på turen, hvis man kommer til byen som gæst, konstaterer han.

Nu skulle de to nye ladestandere, som Struer Energi har etableret i hvert fald være til at finde for bilister på gennemtræk.

Alle med et abonnement på en opladning hos Clever får helt automatisk en markering ind på deres skærm i bilen, så de kan se, den er der.

Annonce

Forsyningen sikret

Desuden er der etableret en ny transformatorstation, så der skulle være fuld forsyningssikkerhed til både den nye ladestander, og alt hvad der måtte blive etableret af restauranter, caféer og butikker omkring den nye plads og det samlingspunkt i midtbyen.

- Det var ved at være nødvendigt. SuperBrugsen trækker i forvejen godt med strøm til butikken. Så vi havde brug for en ny transformatorstation, forklarer Claus Bøgeskov Mogensen.

- Her får vi højspændingsstrøm på 10 kilovolt helt ind i midtbyen, forklarer han.

Når det så bliver fordelt er spændingen reduceret til de 240 eller 400 volt, som er lige til at trække ud af stikkontakterne uden at brænde hverken det ene eller det andet af.


Det var ved at være nødvendigt. SuperBrugsen trækker i forvejen godt med strøm til butikken. Så vi havde brug for en ny transformatorstation.

Claus Bøgeskov Mogensen, direktør, Struer Energi


- Men der er grænser for, hvor langt vi kan transportere el-forsyningen på det lave spændingsniveau. Det var derfor, vi havde brug for en ny transformatorstation, forklarer Claus Bøgeskov Mogensen.

Den er opført i forlængelse af det eksisterende bustoppested og i en stil, så den helst skulle fremstå, så den pynter i stedet for at skæmme i bybilledet.

- Vi synes selv, det er rimelig vellykket, siger bestyrelsesformanden i Struer Forsyning, Mads Jakobsen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce