Annonce
Ugeavisen Struer

Sådan skal de ældste elever møde ind, når de kommer tilbage

En uge mere så får de små igen selskab af de store på folkeskolerne i Struer Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Et spadestik dybere i, hvordan de ældste elever kan vende tilbage til skolerne, er nu, hvad Struer Kommune kan vise frem
Annonce

Struer: Genåbningen af skolerne for de ældste elever i Struer Kommune er nu rykket en tak nærmere i hvert fald på papiret.

Struer Kommune kunne fredag eftermiddag orientere om, hvordan det rent praktisk kommer til at foregå, når de største elever vender tilbage.

Som det tidligere er meldt ud, åbner alle skoler for 6. klassetrin mandag den 18. maj med de samme betingelser, som hidtil har været gældende for 0. til 5. klasserne.

Limfjordsskolen, Parkskolen og Thyholm Skole - som er de tre overbygningsskoler, når vi taler folkeskoler, i Struer Kommune - genåbner for elever på 7.-10. klassetrin mandag den 25. maj.

Struer Kommune oplyser nu, at alle elever kan møde fysisk på skolen, og at skoledagen vil være afkortet og organiseret med forskudte mødetidspunkter og pauser.

En klasse kan med de nye retningslinjer være i ét lokale, som kommunen udtrykker det, samtidig med, at afstandskravet på en meter efterleves.

Faste voksne vil være tilknyttet de respektive årgange.

Vejledningerne er meget vage denne gang i forhold til sidste gang (hvor de yngste elever skulle i skole igen, red.), så jeg har fuld forståelse for, at de trækker det en uge mere for at få det helt på plads.

Carsten Borrisholt, formand, skolebestyrelsen på Limfjordsskolen

Annonce

Fuldstændig tryg

Der vil ifølge Struer Kommune fortsat være tale om nødundervisning, og der kan gøres brug af hjemmeundervisning, selvom fysisk tilstedeværelse på skolen vil være det primære.

Anbefalinger omkring hygiejne og kontaktreduktion skal efterleves, og skolerne vil tage alle nødvendige indgange i brug. Herudover oplyses det, at forældre fortsat ikke bør komme på skolen.

Idrætsundervisning kan genoptages - dog uden omklædning - og skolebibliotekerne genåbner for ind- og udlån, men uden at eleverne besøger biblioteket. De enkelte skoler sender direkte besked til elever og forældre om genåbningen af lige netop deres skole.

Spørger man Svende Grøn, der er formand for skolebestyrelsen for Thyholm Skole, til genåbningen, er meldingen klar.

- Vi er fuldstændig trygge ved det, siger han:

- Der er en utrolig stor omhyggelighed fra både lærere og ledelse, og der arbejdes meget med at prøve at undgå mange lærere og elever sammen på tværs af klasser.

Svende Grøn har ikke fået reaktioner fra hverken elever eller forældre på, at genåbningen for 7. til 10. klasse er rykket en uge.

Annonce

Vage vejledninger

På Limfjordsskolen er der også opbakning fra skolebestyrelsen, hvor Carsten Borrisholt sidder som formand.

- Jeg har selv en pige, der går i 4. klasse, og det har bare fungeret, som det skulle, så jeg er ikke nervøs, siger han.

Heller ikke Carsten Borrisholt har fået reaktioner på, at genåbningen for de ældste elever er skubbet en uge.

- Vejledningerne er meget vage denne gang i forhold til sidste gang (hvor de yngste elever skulle i skole igen, red.), så jeg har fuld forståelse for, at de trækker det en uge mere for at få det helt på plads, siger han.

Struer Kommune oplyser også fredag, at Struer Ungdomsskole genoptager sine aktiviteter med få ændringer, og at kvadratmeterkravet i dagtilbuddene er ophævet, hvilket betyder, at der nu må være det sædvanlige antal børn pr. stue i dagtilbuddene.

Blanding af børn mellem stuer begrænses dog fortsat. I det omfang, det er nødvendigt og hensigtsmæssigt, kan børnene samles på tværs af stuer i ydertimer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce