Annonce
Ugeavisen Struer

Sagen mod havnechefen slutter uden anke og med en lukket orientering til byrådspolitikerne

Byrådet i Struer har nu fået en redegørelse i sagen om den tidligere havnechef. Arkivfoto: Morten Stricker
Struers tidligere havnechef og overfartsleder har valgt ikke at anke sin dom for mandatsvig og dokumentfalsk.
Annonce

Struer: 11. december faldt der dom i sagen mod nu forhenværende chef for Holstebro-Struer Havn samt overfartsleder for Venø Færgen, Søren Adsersen.

Seks måneders betinget fængsel samt 120 timers samfundstjeneste for mandatsvig for knap 91.000 kroner samt dokumentfalsk lød den på.

Spørgsmålet var så bare, om den tidligere havnechef og overfartsleder ønskede at anke dommen til landsretten eller modtage den.

Ifølge Retten i Holstebro har han valgt det sidste. Dette bekræfter hovedpersonen selv, som i øvrigt ikke har yderligere kommentarer til sagen.


I situationen og med den viden, vi havde dengang, mener jeg, at det var den rigtige måde at gøre det på for at få løsnet op for sagen.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester i Struer


I kølvandet på dommen luftede Venstres gruppeformand i byrådet i Struer, Mads Jakobsen, en vis undren over selve håndteringen af sagen hos Struer Kommune.

Her valgte man at politianmelde budbringerne i sagen, hvorefter pilen endte med at pege i den modsatte retning og altså mod den tidligere havnechef, som nu er dømt.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg forventer, vi får en grundig redegørelse for det her, sagde Mads Jakobsen dengang, og den redegørelse har han og resten af byrådet nu fået.

Annonce

En række spørgsmål

Det skete på den lukkede del af byrådsmødet 15. december.

- Jeg havde en lang række spørgsmål, som jeg synes, der blev svaret ordentligt på. Nærmere kan jeg ikke komme det, forklarer Mads Jakobsen.

Han ser derfor ikke nogen grund til at forfølge sagen yderligere.

I forhold til spørgsmålet om, hvorvidt den forklaring - han og resten af byrådet har fået - også bør gives offentligheden, henviser han til borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

Han har før forklaret, at han ikke kunne se, at Struer Kommune kunne have ageret anderledes end at politianmelde budbringerne ud fra det, kommunen kendte til sagen dengang.

- Vi kunne ikke gennemskue, hvad der var op og ned, sagde Niels Viggo Lynghøj efter dommen.

Det holder borgmesteren fast i og mener i øvrigt ikke, han nu har fortalt noget i sagen, som ikke tidligere har været fremme.

- I situationen og med den viden, vi havde dengang, mener jeg, at det var den rigtige måde at gøre det på for at få løsnet op for sagen, siger Niels Viggo Lynghøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce