Annonce
Ugeavisen Struer

Seks-dobbelt guld i Y's Men's Club

Seks flotte guldbrudepar har holdt stor fest for vennerne i Struer Y's Men's Club. Det foregik på Handbjerg Marina på en solbeskinnet fredag den 1. juni. Foto: A.P. Christensen

Hele seks ægtepar i Struer Y's Men's Club kan i år fejre guldbryllup, og de har allerede holdt en stor fest for klubbens medlemmer.

LOKALT: I følge Danmarks Statistik kan 14.500 ægtepar i år fejre deres guldbryllup, hvis alt går efter planen. Af disse ægtepar findes hele seks par i medlemskredsen i Struer Y's Men's Club, og der har allerede været en vellykket guldbryllupsfest på Handbjerg Marina for klubbens medlemmer. Festen fandt sted fredag den 1. juni med knap 70 deltagere, hvor solen naturligvis skinnede fra en skyfri himmel og gjorde sammenkomsten ekstra festlig.

Struer Y's Men's Club, der kan fejre 60 års jubilæum i 2019, har aktuelt 40 medlemmer, og med ægtefæller består kredsen i alt af cirka 80 medlemmer. Det er faktisk således, at der med udgangen af 2018 vil være 20 ægtepar i klubben, der har haft guldbryllup.

Udover den fælles fest holder hvert ægtepar deres egne guldbryllupsfester henover året for familien og nære venner.

- Som tilflytter er Y's Men's Club'en et utroligt godt fællesskab at være en del af. Det er som at få en ekstra familie, og vi har et utroligt godt socialt samvær - både til udvalgsmøderne og til vore arrangementer og øvrige aktiviteter, mener Vera og Erik Stampe, der kom til Struer fra Aarhus i 1993.

Y's Men's Club'en arbejder for velgørenhed og støtter gode formål lokalt, nationalt og internationalt. Og midlerne i Struer indsamles gennem en række aktiviteter henover året - blandt andet via genbrugsbutikken.

- Medlemskredsen består både af lokale borgere og tilflyttere, og det er kendetegnende, at de fleste er forhenværende FDF'ere eller KFUM'er, oplyser Villy Sveigaard.

Anne Marie (24.02.1945) og Knud (26.02.46) Mortensen blev gift den 9. november 1968 i Søndbjerg Kirke.Knud er udlært boghandler og har haft egen forretning i Gimsing og i Nørreportcentret i Holstebro, men valgte efter en blodprop at sælge forretningen i 2005.Anne Marie har været medhjælpende hustru og har også virket som dagplejer.Parret har tre børn og tre børnebørn.

Man skulle være gift for at bo sammen

De seks guldbrudepar er naturligvis gift i 1968, og for halvtreds år siden var det faktisk en forudsætning for at bo sammen i en lejlighed i Aarhus eller Aalborg, at man rent faktisk var gift.

- Jamen, så blev det selvfølgelig sådan, selv om vi nu aldrig var i tvivl, siger Elsebeth Borgaard, der dengang boede i Aalborg.

Samme oplevelse havde Vera og Erik Stampe i Viby ved Aarhus.

- Det var også sådan, at det kun var mandens navn, der kom til at stå på postkassen og entrédøren i den boligforening, hvor vi blev tilbudet en lejlighed, fortæller de.

Rødstrømpebevægelsen var dengang i stærk fremgang, så kvinderne landet over kæmpede for mere ligestilling og selvstændighed. Det betød også ændringer i hele familiemønstre med flere kvinder på arbejdsmarkedet - og flere alternativer samlivsformer end det traditionelle ægteskab.

- Det ligger nok i vores generation, at man ikke lige sådan bliver skilt. Og så tror jeg også, at vores kristne livsholdning betyder, at man ikke går fra hinanden, for man skal også huske at kigge sig selv i spejlet i de perioder, hvor tilværelsen ikke er helt så rosenrød, siger Elly Mortensen.

Fællesskabet i Struer Y's Men's Club giver på mange måder indhold i dagligdagen, og derfor var det naturligt at holde en fælles fest i dette regi. Op til festen blev der holdt mange forberedende møder, for der skal både være styr på detaljerne og stil over festen, når man skal fejre guldbryllup.

- Vi sætter pris på hver dag, vi kan stå op og have en god dag, lyder det i fælleskor fra guldbrudeparrene - og man kan ikke undgå at mærke, at det for dem alle stadig er yndigt at følges ad.

Stort tillykke med den ekstraordinære mærkedag.

Vera (23.04.44) og Erik (16.08.44) Stampe blev gift den 23. marts 1968 i Isenvad.Vera er uddannet børnehavelærerinde og arbejdede i Sct. Lukas Sogns menighedsbørnehave i Aarhus og senere på Øster Skole og Parskolen i Struer.Erik er uddannet kommis og var i mange år på FDB's fabrik i Aarhus, men fra 1993 på Nopa i Struer, da parret flyttede til byen.Parret har to børn og to børnebørn.
Elsebeth (29.09.46) og Vagn (09.03.46) Borregaard blev gift den 13. april 1968 i Hasseris Kirke ved Aalborg.Elsebeth er uddannet biblioteksassistent og har arbejdet forskellige steder, siden parret flyttede til Struer i 1999.Vagn var ansat ved Struer Kommune fra 1997 til 2001 som finansdireketør.Parret har to sønner, fire børnebørn og to oldebørn.
Hanne (født Hyldgaard) og Per Fjendsbo blev gift den 3. august 1968 i Ejsing Kirke.Hanne er udlært i Egebjerg Brugsforening og blev omskolet fra butik til kontor og har arbejdet på B&O samt Struer Radiatorfabrik.Per er uddannet lærer og har arbejdet på Mors, på Borgerskole og på Langhøjskolen.Parret flyttede til Struer i 1971, og de har to børn og fem børnebørn.
Elly (23.02.47) og Ib (25.01.46) Mortensen blev gift i august 1968 i Vesterbølle Kirke i Himmerland.De er begge uddannede diakoner og plejehjemsassistenter fra Filadelfia i Dianalund og har blandt andet været lederpar ved Solglimt i Hjerm.Parret har to børn.
Linda (19.08.50) og Villy (10.11.45) Sveigaard blev gift den 14. september 1968 i Jegindø Kirke.Linda har arbejdet på fabrik og desuden med rengøring på Struer Rådhus og børnehaven Baunegården.Villy var de sidste 17 år inden pensionering graver og kirketjener ved Gimsing Kirke.Parret har ingen børn
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Besked fra konen: Så plant da den æbleplantage

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Til Milles fødselsdag kommer sandheden frem

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Johanne droppede ud af gymnasiet og gik i butikslære: Nu har hun fået en pris

Ugeavisen Struer

Skytte vandt hele fem guldmedaljer ved én turnering

Ugeavisen Struer

Oplev nedtonede versioner af Peter Sommers sange

Ugeavisen Struer

Når ny udstilling åbner, bliver det med masser af indslag

Ugeavisen Struer

Hør om biologien bag sundhed og trivsel

Ugeavisen Struer

Nye embedsmænd i broderlogen

Ugeavisen Struer

Tv-dommer kommer til Thyholm

Ugeavisen Struer

Test og vaccination i samme ramme: Bliv stukket i gågaden

Ugeavisen Struer

Sogneaften om allehelgen og halloween

Ugeavisen Struer

En by med midterskilning

Ugeavisen Struer

Golf reddede Jeanettes liv: - På golfbanen er der ikke nogen der kan se, at du er skør i bolden

Ugeavisen Struer

Åbner selvbetjening: Køb blomster og gaver hver dag året rundt

Ugeavisen Struer

Minister klipper den røde snor ved ny nærpolitistation

Ugeavisen Struer

Hør kunstnere introducere deres egen kunst

Ugeavisen Struer

Forsangeren fra Carpark North giver solokoncert

Ugeavisen Struer

Se på fugle hos bilforhandleren

Ugeavisen Struer

Geolog fortæller om Venøs udformning

Ugeavisen Struer

Høloftets nye sæson står for døren: Første navn har indgået i programmet før

Ugeavisen Struer

Det er for sent for mig, red dig selv, mens du kan!

Ugeavisen Struer

Kender du den om den falske udstilling? Læs Rie Nyborgs tre mindeværdige episoder fra Gimsinghoved her

Ugeavisen Struer

Lyserød Lørdag på Hjertestien

Annonce