Annonce
Ugeavisen Struer

Sidst der var krise, tog Bjerrum Biler en helt afgørende beslutning

Kriser kan også ende med noget godt. Det kan Lars Bjerrum skrive under på. Foto: Johan Gadegaard
Det er nu snart ti år siden, Lars Bjerrum - som en udløber af finanskrisen - flyttede sin virksomhed fra Hjerm til Struer.
Annonce

Struer: Julen nærmer sig - eller det gør i hvert fald julemåneden, hvilket er ensbetydende med, at Bjerrum Biler kan gøre status efter sit første årti i Struer.

Virksomheden, der indehaves af Lars Bjerrum, har eksisteret i 17 år, men de første syv blev tilbragt i Hjerm, hvor den 51-årige erhvervsdrivende også selv boede.

- Vi flyttede (virksomheden, red.) som en udløber af finanskrisen, fortæller Lars Bjerrum, der tilbage i Hjerm primært gjorde sig i salg af biler.

- Der var kun mig, og en gang imellem havde vi lejet en mekaniker ind efter behov, men så gik det hele jo i stå med finanskrisen.

Der blev gået en del frem og tilbage og tænkt, så det knagede.

- Hvad gør vi nu? Hvad vil vi nu, siger Lars Bjerrum, hvis hustru Anna også var og er ansat i firmaet.

- Anna tog arbejde ude i byen, og jeg var faktisk også ude at hjælpe et par steder, for det stod meget, meget stille, forklarer han.

Annonce

To heste frem for en

Lige så stille kom der igen lidt gang i hjulene, som Lars Bjerrum husker det.

- Og så blev vi enige om, at vi ville prøve at se os om efter nogle lokaler, hvor vi også kunne få værkstedsdelen med, fortæller han:

- Så var der to heste at spille på, og det endte med, at vi fandt de her - synes vi selv - fine lokaler på Bødkervej.

Et skifte fra cirka 80 kvadratmeter værksted i forbindelse med privaten i Hjerm til tæt på 700 kvadratmeter i Struer.

- Vi skulle finde ud af, om vi ville det her, siger Lars Bjerrum, som tilbage under finanskrisen næsten ingen biler solgte.

Begyndelsen i Struer var med Bjerrum-parret selv og en mekanikersvend. Siden er det gået støt fremad.

Forretningen, der gør sig i salg af nyere brugte biler og reparation af biler, har nu ud over Lars og Anna Bjerrum to mekanikersvende og en lærling.

Annonce

Ikke mere rally

Lars Bjerrum, som er handelsuddannet, står mestendels for at sælge biler samt lede og fordele.

- Det er meget sjældent, jeg reparerer biler, men jeg har altid haft en forkærlighed for rallysporten og ud fra det lært en hel masse om biler og teknik, så jeg kan godt skrue i det.

Tiden er ikke længere til selv at køre rally, så Lars Bjerrum må nøjes med det næstbedste - at komme ud at se lidt en gang imellem.

- Jeg har kørt motorløb, siden jeg var i starten af 20'erne, til jeg var et par og 30 år. Så holdt jeg en pause og startede så igen i 2014-2015 og kørte en tre-fire sæsoner, fortæller han:

- Jeg tror, det er den interesse, der gjorde, at jeg kom ind i faget. Lysten til mekanik og biler kombineret med salg.

Tal og kundekontakt har været opskriften.

Annonce

Endnu en krise

- Det er helt fantastisk at få lov at hjælpe folk med at finde lige den bil, der passer til dem. Folk er jo vanvittig glade, når nu de har bestemt sig for at købe en ny bil.

Og så er der jo også noget matematik i det i forhold til at få pengene til at gå op og få fundet ud af, hvad der skal ske med bilen, der eventuelt kommer i bytte, lyder det fra Lars Bjerrum.

Mange har i dag via nettet sporet sig ind på, hvilken bil de skal have, men der er nogle, som bliver overraskede, når de så kommer.

- Den er måske større, end de lige havde regnet med, eller mindre. Den kører ikke helt, som de lige synes, siger Lars Bjerrum:

- Og så er det min opgave at se, om vi har noget andet, der kunne passe ind i den ramme.


Der gik vi lige og kiggede lidt på hinanden og tænkte; er det her så en ny finanskrise?

Lars Bjerrum, indehaver af Bjerrum Biler


Nu står vi så igen i lidt af en samfundskrise, og det oplagte ville derfor være at høre, hvad Lars Bjerrum mon finder på denne gang.

- Det er jo sådan nogle ting (kriser, red.), der gør, at man nogle gange får tænkt tingene igennem og finder ud af, hvad det egentlig er, man vil, og hvilke muligheder der er.

I sidstnævnte gemmer sig det, vi vist godt kan kalde god gedigen snusfornuft.

Annonce

Fint i mål

- Jeg er sådan en type, der kaster mig ud i det. Ikke på dybt vand, men overvejet og gennemarbejdet i forhold til tallene, siger Lars Bjerrum.

Han har dog denne gang ingenlunde tænkt at kaste sig ud på hverken dybt eller lavt vand.

- Langt den største del af omsætningen kommer fra bilsalget. Vi solgte 139 biler i 2019. Det er rekord. Den slår vi ikke i år, men vi kommer nok op på en 100 stykker.

Et tal, der er meget højere, end Lars Bjerrum havde turdet håbe på tilbage i foråret.

- Vi kom egentlig fint i mål med både marts og april, men så var det lige som om, at det gik op for alle, at det her går ikke bare lige over igen.

I maj var der med andre ord meget lidt at lave hos Bjerrum Biler - hverken på værkstedet eller med bilsalget.

- Der gik vi lige og kiggede lidt på hinanden og tænkte; er det her så en ny finanskrise?

Annonce

Det ender godt

Allerede i juni vendte tingene dog, og omsætningen i værkstedet endte med at være større end i den tilsvarende måned året før.

- Bilsalget er også lige så stille kommet med igen og ligger nu egentlig på niveau med sidste år, fortæller Lars Bjerrum.

Og er der så nogen grund til at ændre radikalt på tingene?

- Jeg tror, vi efterhånden har fundet frem til det, vi er gode til, siger Lars Bjerrum, som er født og vokset op i Hjerm.

En by, han og hustruen, som kommer fra Gimsing, nu også dette efterår rent privat har forladt til fordel for lidt færre kvadratmeter i Bremdal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce