Annonce
Ugeavisen Struer

Skøjtebanen glider til pause

De skæjteglade må væbne sig med tålmodighed i Strruer. Det er nu besluttet, at den nye bane først genåbnes tidligst 4. janjuar næste år. Foto: Sofie Daugbjerg
Efter møde tirsdag er det besluttet at Struers nye skøjtebane først åbner igen for offentligheden tidligst 4. januar næste år - for stor fare for smitte og signalværdien over for det foreningsliv står bag beslutningen
Annonce

Struer: Egentlig skulle de første skøjteløbere have sat klinger i frisk is onsdag eftermiddag. Men efter et møde tirsdag med blandt andet kommunens coronaudvalg, har Struer Kommune besluttet at lægge skøjtebanen på is. Foreløbig frem til mandag 4. januar næste år, fortælller lederen af Lydens By, Peter Kjeldbjerg.


Vi lytter selvfølgelig til argumenter, og selv om vi havde en række tiltag klar til en genåbning onsdag, så hverken kan eller vil vi sætte folks sundhed på spil.

Peter Kjeldbjerg, leder af Lydens By


Beslutningen er truffet efter et møde, hvor en række sundhedsfaglige argumenter talte imod en genåbning. Samtidig blev det også besluttet, at en genåbning ikke var et godt signal i en tid, hvor foreningslivet og dele af det lokale erhvervsliv fredag blev dikteret en lukning og tidlig juleferie.

- Vi lytter selvfølgelig til argumenter, og selv om vi havde en række tiltag klar til en genåbning onsdag, så hverken kan eller vil vi sætte folks sundhed på spil, siger Peter Kjeldbjerg.

Annonce

Har lyttet

Samtidig vejer det også tungt, at signalet om at åbne en populær attraktion mens dele af det lokale foreningsliv efter de seneste restriktioner fredag har måttet lukke ikke flugter.

- Hele landet er nu i praksis ved at lukke ned i stor stil, og så er det et forkert signal at holde banen åben, siger Peter Kjeldbjerg.

Tidligere tirsdag besluttede også Skive Kommune at lukke skøjtebanen på Posthustorvet i Skive.


Hele landet er nu i praksis ved at lukke ned i stor stil, og så er det et forkert signal at holde banen åben.

Peter Kjeldbjerg, leder, Lydens By


Peter Kjeldbjerg understreger, at skøjteløbet holder pause frem til 4. januar 2021. Hvis banen vel at mærke kan åbne til den tid.

- Nu må vi se, hvordan smitten udvikler sig i vores samfund. Håbet er, at restriktionerne kan stoppe udviklingen. Når banen holdes lukket, så gælder det både for lokale institutioner som for de borgere, der havde besluttet at tage en tur på skøjter.

Annonce

Et tilløbsstykke

Byens nye skøjtebane åbnede fredag, og i løbet af weekenden udviklede den nye attraktion sig til lidt af et tilløbsstykke. Også så meget, at det søndag blev besluttet at tage en time out og lukke banen mandag og tirsdag.

Det blev gjort for at skærpe sikkerheden ved banen, så færre nysgerrige stimlede sammen. Det skulle blandt andet ske med en vagt, et krav om mundbind i en to meter zone rundt om hegnet ind til banen og tidszoner for løberne.

Dele af det lokale erhvervsliv har også stærkt kritiseret signalet om at åbne en attraktion midt i et sæt nye restriktioner, der lukkede flere virksomheder resten af året.

Annonce

Et pusterum

For Lydens By har det været en tids- og ressourcekrævende opgave overhovedet at få banen åbnet. Nu giver lukningen frem til 4. januar 2021 tid til at puste ud, siger Peter Kjeldbjerg.

- Vi skal selvfølgelig lige fordøje, at alt vores arbejde er sat på pause. På den anden side bliver det måske også lidt rart med et pusterum.

Der vil nu blive sat skilte op, der forklarer, at det er forbudt at løbe på skøjter på banen resten af 2020 og lidt ind i næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce