Annonce
Ugeavisen Struer

Smittetallet i Struer vokser

5 borgere i Struer Kommune er i løbet af den seneste uge blevet konstateret smittet med Covid-19. Kommunen går nu sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed om at spore smittens kilde. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix
Fem borgere konstateret smittet med Covid-19 den seneste uge i Struer Kommune vækker bekymring
Annonce

Struer: Det officielle gyldne tal er 20, og det er et udtryk for, hvor grænsen for antallet af Covid-19 smittede per 100.000 borgere helst ikke må overskrides.

Det blev den desværre i løbet af den forgangne uge i Struer Kommune, hvor der blev konstateret fem nye tilfælde af smitte med Covid-19 blandt borgerne.

Når tallet fremskrives og sidestilles med antallet af borgere i kommunen, så passerede kommunen i sidste uge grænsen på de 20. Lokalt hedder tallet nu 23,8.

Annonce

Spredt smitte

Lederen af den lokale Corona Gruppe, der er nedsat af kommunen, er kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller. Han siger til avisen, at kommunen nu har rettet henvendelse til Styrelsen for Patientsikkerhed for at koordinere en opsporing af smitten.

- Smitten har efter vores opfattelse ikke et generelt billede, og den er ikke opstået i en bestemt gruppe, hos en familie, et vennelag eller i forbindelse med et bestemt event. Nu vil vi sammen med styrelsen gå i gang med spore, så vi kan få inddæmmet smitten, siger Jesper Thyrring Møller.

Allerede i løbet af weekenden var gruppens medlemmer i kontakt med hinanden, og mandag formiddag trådte gruppen sammen til et virtuelt møde for at koordinere indsatsen.

Annonce

Orange kommune

På det virtuelle landkort over landets kommuner hos Statens Serum Institut (SSI) betyder smittetallet, at farven på kommunen nu er skiftet til orange, og at det lokale smittetal officielt betegnes som "bekymrende".


Smitten har efter vores opfattelse ikke et generelt billede, og den er ikke opstået i en bestemt gruppe, hos en familie, et vennelag eller i forbindelse med et bestemt event. Nu vil vi sammen med styrelsen gå i gang med spore, så vi kan få inddæmmet smitten.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør, Struer Kommune


Siden pandemien brød ud i marts i år er der blevet lavet 6.387 test for Covid-19 i Struer Kommune. Den seneste uge er der blevet gennemført 695 test. Til dato er 52 personer i kommunen blevet konstateret smittet med Covid-19 siden udbruddet af pandemien.

Der er i år registreret 71 dødsfald knyttet til Covid-19 i hele Region Midtjylland. Det samlede smittetryk i regionen er i øjbeblikket på 9,8, ifølge de seneste tal fra SSI.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce