Annonce
Ugeavisen Struer

Sommerudstilling på Venø

Nana Aggers stenbilleder kan opleves hos Venø Galleri hele sommeren. Privatfoto
Annonce

Venø: Det blev ikke til en påskeudstilling på grund af corona, men lørdag den 30. maj åbnede Venø Galleri en sommerudstilling med akvarelmotiver fra Venø af Laila Thirup, stenbilleder fra Nana Agger, keramik fra Anne Hennig-Olsen og grafisk tryk fra indehaveren af Venø Galleri Lis Møller Jensen.

Nogle af kunsterne udstiller for første gang, mens Nana Agger flere gange tidligere har hængt hos Venø Galleri - og har en tilknytning til øen, da hendes farfar, Knud Agger, der også var kunstner, og hvis kunst blandt andet kan ses på altertavlen i Venø Kirke.

Laila Thirup har været rundt på øen med akvarelblok, akvarelfarver og pensel, hvilket har resulteret i naturalistiske motiver på papir. Billederne kan ses på udstillingen samt en serie kort af de selv samme motiver.

Nana Agger slår sig i korte perioder i løbet af året ned på Venø i sit atelier. Nana er samler, og aftegninger i stenene, som er samlet på stranden, bliver til motiver på lærredet. Beskueren bliver trukket ind i billedet, og pludselig er stenmotivet meget mere end et stenmotiv.

Det abstrakte og ubegribelige i tilværelsen fortælles af stenens storslåede billedverden.

Anne Hennig-Olsen er igen i galleriet med sine smukke keramiske værker. Der er brugskunst - skåle og krus - med sarte lyse glasurer eller store kugleformede krukker med stærke grafiske mønstre på overfladen.

Lis M. Jensen er repræsenteret med små billeder, hvor grafik, akvarel og oliemaling går hånd i hånd, og sammen hjælper de abstrakte motiver frem. Serien hedder Recycling. De keramiske Venøgøjerne er fløjet ind og sat sig på de grafiske søjler.

Udstillingen kan opleves hele sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce