Annonce
Ugeavisen Struer

Sparekasse giver håndsrækning til museum

Direktør Per Engtorp fra Sparekassen Thys afdeling i Struer løste plads i førersædet på jernbanemuseet i Struer, da han onsdag (18. november) overrakte en donation på 30.000 kroner til museet. Foto: Steffan Skov
Jernbanemuseet i Struer har fået donation på 30.000 kroner fra lokalt pengeinstitut - alt mens papirarbejde og corona forsinker nybyggeri på museum
Annonce

Struer: Egentlig skulle håndværkerne have været i fuld sving med etape 1 af nybyggeriet og renoveringen af Nordvestjysk Jernbanemuseum i Struer.

De 2,6 millioner kroner, der skal bruges til byggeriet var allerede i hus før sommer, stregerne var slået og dieselen til entreprenørmaskinerne nærmest købt.


Jeg er sikker på, at når de sidste knaster er høvlet på plads, så kan vi også komme i gang forholdsvis hurtigt.

Kaj Rasmussen, formand for støtteforeningen bag Nordvestjysk Jernbanemuseum, Struer


Men arbejdet med at få enderne til at nå sammen hos forskellige myndigheder og et samfund i skyggen af corona, har foreløbig forsinket og udskudt byggestarten nogle måneder, fortæller formanden for museets støtteforening, Kaj Rasmussen.

- Jeg er sikker på, at når de sidste knaster er høvlet på plads, så kan vi også komme i gang forholdsvis hurtigt, siger Kaj Rasmusssen.

Forsinkelsen gør det dog ikke længere realistisk, at museets gæster kan boltre sig i nye omgivelser allerede i påsken næste år.

I stedet lyder deadline nu "først på sommeren", siger Kaj Rasmussen.

Annonce

Forsinkelse koster

Arbejdet med at få ændret nogle streger hist og her koster dog også for museet. Derfor falder Sparekassen Thy/Sparinvests donation på 30.000 kroner også på et tørt sted.

- Jeg bor her i byen og har flere gange besøgt museet. Ideen bag museet og det ansigtsløft, det vil være for den historiske jernbaneby Struer, synes jeg, fortjener al mulig støtte, siger direktøren for sparekassens afdeling i Struer, Per Engtorp, om motivationen bag donationen.

Sparekassen Thy har tidligere støttet museet med donationer, og Per Engtorp glæder sig til at etape 1 står færdig.

- Jeg håber, at alle detaljer snart kan falde på plads. Det fortjener alle de frivillige bag museet, og det fortjener byen, siger han.

Annonce

Rekordmange gæster

Med udsigten til at 2020 snart rinder ud, så kan museet også gøre status efter et år, hvor corona og nybyggeri har fyldt meget i dagligdagen. Derfor er det rart at kunne varme sig på udsigten til, at museets besøgstal i 2020 måske fastholdes trods samfundets lukning i foråret.

- I juni og juli oplevede vi rekord i antallet af gæster. Helt ekstraordinært har der været rigtig mange danske gæster. Normalt plejer en tredjedel af gæsterne at være tyske, men det blev fuldstændig ændret i år, fortæller Kaj Rasmussen.

Formentlig vil det samme billede gøre sig gældende i 2021, lyder tilføjelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce