Annonce
Ugeavisen Struer

Stor skuffelse over, at dusøren blev skåret ned: Julemærkehjem går glip af 470.000 kroner

Solvejg Nørmark er skuffet over, at dusøren fra Anima ikke blev større. Arkivfoto: Morten Stricker
Dyreværnsorganisationen Anima havde udlovet en dusør på 500.000 kroner, men i sidste ende blev den skåret ned til 30.000 kroner.

Fousing: Det skabte stor opmærksomhed, da Solveig Nørmark sagde ja til at lade to webcameraer følge livet i kyllingestalden i Fousing.

De 32.000 kyllinger blev fulgt i 34 dage - så det var muligt at følge en kyllings liv, inden den blev kørt videre til slagtning.

En af grundene til den store opmærksomhed om den åbne kyllingestald var, at dyreværnsorganisationen Anima havde udlovet en dusør på 500.000 kroner til den, der ville åbne sin stald.

Annonce

Det ville Solveig Nørmark, der var klar til at forære pengene videre til de danske julemærkehjem.

I midten af marts blev kyllingerne kørt til slagtning, men det store beløb på 500.000 kroner er skåret ned til 30.000 kroner.

- Jeg har personligt aldrig gjort det for dusørens skyld, men jeg ville sådan håbe, at julemærkehjemmene havde fået dusøren på 500.000 kroner. Det er et virkelig godt formål og et sted, hvor der er god brug for pengene, lyder det fra Solveig Nørmark.

Meget ærgerlig

Martin Hjort Jensen, formand for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, er meget ærgerlig over udfaldet. Han understreger, at forsøget ikke er sket på grund af dusøren.

- Vi har undervejs mødt mange forkerte påstande om kyllingeproduktionen i Danmark, også fra Animas side. Vi har bragt fakta på banen, men spørgsmålet er, om Anima egentlig var interesseret i fakta om den danske produktion af kyllinger år 2022 eller det hele bare var et marketing-stunt? I hvert fald vil de nu give 30.000 kroner, det er seks procent af dusøren, og det taler vist for sig selv, siger han i en skriftlig kommentar.


Jeg har personligt aldrig gjort det for dusørens skyld, men jeg ville sådan håbe, at julemærkehjemmene havde fået dusøren på 500.000 kroner. Det er et virkelig godt formål og et sted, hvor der er god brug for pengene

Solvejg Nørmark, kyllingeproducent

Anima forklarer reduktionen i dusøren med, at ikke alle forhold og ønsker er opfyldt.

- Det fortjener respekt, at landbruget viser stalden frem til offentligheden. Når det er sagt, så lander initiativet et godt stykke væk fra, hvad vi efterlyste. Vi vil gerne helt ind i stalden og kunne optage på klos hold og følge den enkelte kylling. Derfor står vores oprindelige tilbud med dusør på en halv million kroner for fri adgang stadig ved magt, siger Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima i en pressemeddelelse.Annonce
Ugeavisen Struer

Sæt pris på hverdagene - dem er der nemlig flest af

Annonce
Ugeavisen Struer

Borgmester om byudvikling: Boliger alene skaber ikke liv på havnen i Struer

Annonce
Ugeavisen Struer

Velbesøgt fernisering på Mississippi - med kunstnere fra hele landet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Struer Havekreds fejrer 100-års jubilæum med åbne haver

Ugeavisen Struer

Tidligere medlem af Etisk Råd på Struer Højskole: - Det er ikke et spørgsmål om smag og behag

Ugeavisen Struer

Mesterens højre hånd fundet

Ugeavisen Struer

To sejre gav perfekt start på for mestre

Ugeavisen Struer

Pop op-restaurant i en Oddesund-bunker: Tag med på Madmødet og smag på lokalområdet

Ugeavisen Struer

Struer Y's Mens Club har uddelt støtte: - Men det kan være en af de sidste gange

Annonce