Annonce
Ugeavisen Struer

Struer fik fordel af den globale nedsmeltning

Herdis og Jørgen Kristiansen har deres faste matrikel på Toftum Bjerge Camping og vender gerne tilbage år efter år. Nu har endnu flere danske turister fået øjnene op for herlighederne ved at holde ferie i Struer Kommune. Foto: Johan Gadegaard
Turismebranchen har været hårdt ramt i 2020, men i Struer Kommune er antallet af overnatninger vokset med 6,3 procent. I nabokommunerne, Holstebro og Lemvig, var væksten på henholdsvis 1,1 og 0,14 procent.
Annonce

Struer: Medlemmerne af Struer-Egnens Turistforening kan se tilbage på et usædvanligt år, der i den grad som til at stå i pandemiens tegn.

Samfundet lukkede mere eller mindre ned i marts måned for at åbne delvis op igen i maj/juni, for derefter igen at lukke ned i december.

Desuden har det internationale samfund i overvældende udstrækning været lukket ned for turister i hele 2020. Men på turismefronten i Struer har aktørerne klaret sig flot igennem 2020 med en fremgang målt på antallet af overnatninger på 6,3 procent i forhold til 2019.

I nabokommunerne, Holstebro og Lemvig, har der i perioden fra januar til oktober været tale om fremgang i antallet af overnatninger på henholdsvis 1,1 og 0,14 procent.

På nationalt plan har der i løbet af de første ni måneder af 2020 været tale om en tilbagegang på 21,5 procent.

Annonce

God base

- Så Stuer har klaret sig godt, konstaterer turist- og eventchefen i Struer Kommune, Kim Høfler, og formanden for Struer-Egnens Turistforening, Kirstine Christensen.

- Det er vores traditionelle fordeling af turister med 75 procent danskere og 25 procent  udenlandske, der kommer os til gode i 2020, vurderer Kim Høfler.

Fremgangen i den indenlandske turisme mere end opvejer tilbagegangen i antallet af  udenlandske gæster i Struer Kommune i løbet af 2020.

- Det er specielt feriehusene med en fremgang på 15 procent og campingpladserne med en fremgang på 3,5 procent, der har trukket væksten, fortæller Kim Høfler.


Det er vores traditionelle fordeling af turister med 75 procent danskere og 25 procent udenlandske, der kommer os til gode i 2020.

Kim Høfler, turisme- og eventchef, Struer Kommune


Til gengæld har conona-pandemien gjort det umuligt at få afviklet alle de store arrangementer, som normalt samler et stort publikum i Struer - arrangementer som Sans og ikke mindst Run to the Beat.

- Så vi håber selvfølgelig, at 2021 bliver et mere normalt år igen, efter at der nu er
produceret en vaccine mod covid-19, siger Kim Høfler.

Annonce

Ud med budskabet

Kirstine Christensen bemærker som formand for Struer-Egnens Turistforening, at det nye Destinationssamarbejde på turistområdet mellem Mors, Struer og Skive er kommet godt fra start trods udfordringerne med covid-19.

Et samarbejde, som blev etableret med et hovedkvarter på Mors som omdrejningspunkt 1. juni 2020, og her ved årsskiftet er der fem medarbejdere ansat, som skal stå for den overordnede markedsføring af de tre kommuner.

Indtil videre er det sket med en lancering af både hjemmeside og en målrettet indsats for at gøre hele Limfjordsområdet synligt for de mange brugere af de sociale medier i både indland og udland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce