Annonce
Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Der er godt med elever på Struer Fri Fagskole i det kommende skoleår. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Struer: Når det nye skoleår starter på Struer Fri Fagskole, bliver det med et større elevhold end før.

Alle værelserne i hovedbygningen og fløjene blev booket. Og med flere elever på venteliste skulle der på kort tid findes en løsning.

Det har betydet, at fagskolen gik i tænkeboks og måtte udvikle en løsningsmodel, der kan sikre værelser til alle de nye elever.

Foreløbigt har Struer Fri Fagskole løst det med en dispensation fra Struer Kommune, der gør det muligt at opstille midlertidige beboelsesmoduler. Dem skal der indrettes elevværelser i.

Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

Annonce

Vigtigt at have sit eget

Ideen kom efter et renoveringsprojekt i efteråret, hvor nogle af eleverne blev midlertidigt genhuset i beboelsesmoduler.

Det fungerede for eleverne, og samtidig gik det ikke udover sammenhængskraften og kostskolelivet, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det var centralt for fagskolen at finde en løsning, som ville sikre enkeltværelser til alle, da skolen mener, at det er vigtigt for eleverne at have deres eget sted i en hverdag med faglige og sociale fællesskaber.

Undervejs i processen overvejede skolen, om værelserne på højskolen, der også er tilknyttet Struer Fri Fagskole, kunne bruges. Men også her er plads en mangelvare.

Annonce

E-sport og golf

- Fordi vi er blevet tydeligere på vores erhvervslinjer, oplever vi, at flere får øjnene op for os, siger afdelingsleder på Struer Fri Fagskole Rasmus Hansen om den stigende efterspørgsel.

Nu vil Struer Fri Fagskole med udvidelsen gerne tilbyde aktiviteter, der kan skabe dynamik i kostskolelivet. Det kan eksempelvis være aktiviteter som E-sport og golf.

Fagskolen arbejder på at finde en permanent løsning på problemet med pladsmangel.

Oli

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce