Annonce
Ugeavisen Struer

Struer Højskole vil være hele Struers højskole

Anika Karlsen Thor har store forventninger til de åbne højskoleaftener, der er et af de initiativer, der skal bringe by og skole tættere sammen. PR foto
Den næsten nye Struer Højskole ønsker i endnu højere grad at blive en integreret del af bybilledet i Struer. Det oplyser højskoleleder Anika Karlsen Thor, som er i fuld gang med at planlægge et program for højskoleaftener for alle interesserede.
Annonce

Struer: Højskoleaftener på Struer Højskole er et tilbud til alle i Struer.

- Vi ønsker på én og samme tid at trække byen ind på højskolen og samtidig komme mere ud i lokalsamfundet, forklarer Struer Højskoles daglige leder, Anika Karlsen Thor, i en pressemeddelelse.

Skolen hedder Struer Højskole, men den kunne lige så godt få et ekstra s på og hedde Struers Højskole. I hvert er det hensigten, at højskolen i endnu højere grad bliver en integreret del af bybilledet i Struer. Det oplyser Anika Karlsen Thor, som er i fuld gang med at planlægge et program for højskoleaftener for alle interesserede.

- Vi har tidligere åbnet dørene for alle interesserede ved visse arrangementer, men i fremtiden bliver det en mere konsekvent praksis. Mange arrangementer vil være gratis. Enkelte er vi nødt til at tage betaling for. Vi håber på, at kommunens borgere vil tage godt imod initiativet, siger hun.

Annonce

Bæredygtigt

Allerede på torsdag 28. november går højskolen i luften med et aktuelt arrangement, bæredygtighed. Det er eksperten i bæredygtighed, Asbjørn Riis-Søndergaard, som denne aften besøger højskolen. Han vil blandt andet fortælle om FN’s 17 Verdensmål og aktuelle tendenser med alt fra Greta Thunberg til bæredygtigt forbrug og livsstil. Foredraget handler også om sundhed, håb, optimisme og generøsitet og hvilke værdier, vi bygger vores samfund på. Der er tale om et betalingsarrangement.

Struer Højskole ønsker ikke bare at trække byen ind på højskolen. Den skal også mere ud i lokalsamfundet. Tidligere på året oprettede højskolen en ny stilling på Struer Højskole. Den nye medarbejder står i dag i spidsen for udviklingen af undervisningsprojekter inden for mad og sundhed til forskellige målgrupper. I det hele taget vil fødevare- og sundhedsevents fremover bliver en stadigt større del af højskolens aktiviteter.

Højskolen har allerede indledt et samarbejde med andre fødevare- og sundhedsaktører i det midt- og vestjyske. På Ausumgaards julemarked i år gennemfører skolen blandt andet projektet "Fra korn til konfekt". Det er et initiativ, der støttes af blandt andre Europæisk Gastronomiregions mikropulje.

Annonce

Sangaften

Struer Højskole er som højskole gået ind i sit kun andet år. Dermed er højskolen en af landets yngste. Ikke desto mindre tog skolen tidligere på måneden aktiv del i den store 175-års fødselsdag, der markerede folkehøjskolernes 175-års jubilæum herhjemme. Det skete med en højskolesangaften i samarbejde med Struer Musikskole.

- Der var tale om et åbent arrangement, og der kom rigtig mange gæster. Flere tilkendegav, at de var interesserede i flere åbne højskoleaftener, så det har kun bestyrket os i, at vi går i den rigtige retning, vurderer Anika Karlsen Thor.

Siden starten har skolen haft fokus på især sundhed og velvære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce