Annonce
Ugeavisen Struer

Struer Kommune dropper actionfestival - støtter motorfestival i stedet

Sådan så det blandt andet ud, da der sidste år var motorfestival i Struer. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Motorfestival kommer igen i 2020. Det sker i maj, og det kommer til at foregå på havnen i modsætning til sidste år, hvor festivalen blev afholdt i området omkring XL-Byg.
Annonce

Struer: "Danmarks nye motorshow for hele familien" - det er, hvad folkene bag selv kalder det arrangement, som i 2019 blev afholdt for første gang i Struer og igen i år kommer til byen.

Struer Motorfestival hedder det helt officielt, og i september tiltrak det ifølge arrangørerne cirka 3500 mennesker hen over en weekend, hvor vejret ellers drillede en stor del af tiden.

Trods det er det strømmet ind med positive tilbagemeldinger fra både gæster og deltagere på festivalen, lyder det fra Lee Kiesa og Bo Jürgensen, som står bag Struer Motorfestival.

Beslutningen om at gøre det igen er derfor nu truffet, og det bliver 2. og 3. maj på havnen i Struer, hvorefter man håber at kunne gøre det til en tilbagevendende begivenhed i Struer.

Planlægningen af Struer Motorfestival 2020 er derfor i fuld sving, og de to herrer bag bliver denne gang ikke alene om at stå med det.

Struer Kommune har ifølge borgmester og formand for økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget, Niels Viggo Lynghøj (S), nikket til at støtte motorfestivalen med 50.000 kroner.

Vi må konstatere, at vi ikke har kunnet gennemføre de ting, vi havde forventet, så vi har flyttet fokus til motorsportsdelen.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer

Annonce

For risikobetonet

Borgmesteren kan derudover fortælle, at der ikke er bevilget midler til en tredje udgave af Struer Action Sports Festival, som de seneste to år er blevet afholdt på havnen i Struer.

- Vi har vurderet, at en festival af den type - kombineret med vejrforholdene i Nordvestjylland, hvor det tit er blæsende - ikke er nogen succes, siger Niels Viggo Lynghøj:

- Vi må konstatere, at vi ikke har kunnet gennemføre de ting, vi havde forventet, så vi har flyttet fokus til motorsportsdelen.

Problemet er, at faldskærmsudspringerne har måttet blive i flyet på grund af for megen vind, og nu satser kommunen altså anderledes og med et væsentligt lavere beløb.

- Vi har kigget på det beløb, vi har givet til actionfestivalen, og vurderet, at det er for risikobetonet i forhold til at kunne få det ud af det, vi forventer, siger borgmesteren og forklarer, at beslutningerne er blevet truffet af et enigt økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalg.

Flot har det set ud til actionfestival i Struer i både 2018 og 2019, men det bliver ikke til en tredje omgang. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Restauration undrer sig over annonceret generalforsamling: Vi har ikke lavet en aftale med LA

Annonce