Annonce
Ugeavisen Struer

Dyrt at have medlemmer over 25 år: Struer Kommune vil droppe forskellen

I bestyrelsen for den nye Wakeboard-klub på havnen i Struer, ser klubbens kasserer, Kresten Gregersen, frem til, at Struer Kommune vil afskaffe 25-års reglen. - Det vil på alle måder gøre det nemmere at få sat gang i nogle nye initiativer i hele Struer Kommune, mener han. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Nu skal det ikke længere være en byrde for idrætsklubber og foreninger i Struer Kommune at have medlemmer, der er over 25 år gamle
Annonce

Struer: Struer Kommune vil droppe en regel på folkeoplysningsområdet, som betyder, at foreninger bliver trukket i lokaletilskuddet for hvert medlem, som er over 25 år.

Et lokaletilskud, som i Struer Kommune består af 74 procent af foreningernes udgifter til husleje eller halleje i forbindelse med foreningens aktiviteter.

- Lovkravet er 65 procent. I Struer Kommune har vi besluttet at yde en støtte på de 74 procent for at understøtte foreningernes mulighed for at drive deres aktiviteter med en fornuftig økonomi, forklarer formanden for kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune, Lars Møller Pedersen (S).

Men der sker altså et træk på tilskuddet for alle medlemmer over 25 år.

- For Dykkerklubben Blæksprutten betyder det et træk på lokaletilskuddet på cirka 30.000 kroner, fortæller Lars Møller Pedersen (S) som et eksempel på, hvor meget det drejer sig om i de enkelte foreninger.

- Vi kan godt være lidt bekymrede for, om det afholder foreningerne fra at arrangere aktiviteter for folk over 25 år. Som reglerne er, kan det ikke betale sig, og det vil vi gerne lave om, forklarer Lars Møller Pedersen uden at have den endelige model klar.

- Vi har truffet en principbeslutning i byrådet, fortæller han.

Annonce

Sundhedsdagsorden

I forbindelse med forhandlingerne om det kommunale budget for 2021 er der afsat 188.000 kroner til at finansiere en afskaffelse af den omdiskuterede 25-års regel.


Vi kan jo på ingen måde være interesserede i at lægge en dæmper på foreningernes mulighed for at arrangere aktiviteter for hele målgruppen over de 25 år. Vi vil jo gerne have alle til at dyrke motion. Det er en kæmpestor sundhedsdagsorden, vi her er inde i,

Lars Møller Pedersen (S), formand, kultur- og fritidsudvalget, Struer Kommune


- Det har foreningerne efterlyst, og i forbindelse med kommunens samarbejde med både DIF og DGI om projektet "Bevæg dig for livet" er det også noget vi bliver opfordret til af de helt store idrætsorganisationer, fortæller Lars Møller Pedersen.

- Vi kan på ingen måde være interesserede i at lægge en dæmper på foreningernes mulighed for at arrangere aktiviteter for hele målgruppen over de 25 år. Vi vil gerne have alle til at dyrke motion. Det er en kæmpestor sundhedsdagsorden, vi her er inde i, mener han.

Lars Møller Pedersen ønsker derfor at gøre det så nemt som muligt for foreningerne.

- Her taler vi jo ikke kun om den helt aktuelle 25-års regel. Det skal generelt være nemt og overskueligt for foreningerne at søge om tilskud fra Struer Kommune, siger han.

Annonce

- Et godt initiativ

Lars Møller Pedersen lægger nu op til en debat i kultur- og fritidsudvalget om de konkrete muligheder for at forbedre det kommunale samarbejde med alle idrætsklubber og andre foreninger i Struer Kommune.

- Det er et godt initiativ, mener Kresten Gregersen, som er kasserer i den nye Wakeboard-klub på havnen i Struer.

Han ser frem til, at Struer Kommune vil afskaffe 25-års reglen.

- Det vil på alle måder gøre det nemmere at få sat gang i nogle nye initiativer i hele Struer Kommune, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Det store gys udebliver

Ugeavisen Struer

Nyt fitness-tiltag for unge

Annonce