Annonce
Ugeavisen Struer

Struer Kunstgræs må beholde halvdelen af lejeindtægten

Det var den 1. august, at Struers borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) tog det første spadestik til kunstgræsbanen i Struer Idrætspark. I løbet af efteråret er den klar til brug. Arkivfoto
Kultur- og fritidsudvalg i Struer Kommune har besluttet, at Struer Kunstgræs må beholde halvdelen af lejeindtægten fra den nye kunstgræsbane. Det koster kommunen 320.000 kroner om året at vedligeholde banen - tallet er fremkommet via andre kommuners erfaringer.
Annonce

Struer: Anlægsarbejdet med den nye kunstgræsbane i Struer Idrætspark er i fuld gang, og når den nye bane står klar i løbet af efteråret, skal den lejes ud til både klubberne i Struer Kunstgræs og alle andre interesserede.

Politikerne i Struer Kommunes kultur- og fritidsudvalg har besluttet, at Struer Kunstgræs må beholde 50 procent af netto-lejeindtægten, mens den anden halvdel går til Struer Kommune til drift af anlægget.

- Det øger Struer Kunstgræs' motivation for at leje banen ud, når de selv må beholde halvdelen af lejeindtægterne, siger formanden for kultur- og fritidsudvalg, Lars Møller Pedersen (S).

Foreningen Struer Kunstgræs har til formål at etablere og administrere kunstgræsbanen. Struer Kunstgræs tæller alle Struer Kommunes fodboldklubber på nær Thyholm, der har en lejeaftale med Lyngs Idrætsefterskole om brug af kunstgræsbane.

Struer Kunstgræs forventer indtægter i størrelsesordenen 108.000 kroner årligt ved udleje af banen. Af denne indtægt skal foreningen stå for udgifter til administration, bookingsystem samt anskaffelse og vedligeholdelse af mål, net og øvrige rekvisitter til et forventet beløb på 30.000 kroner årligt. Det giver et forventet årligt overskud på cirka 80.000 kroner.

Kultur- og fritidsudvalg oplyser, at Struer Kunstgræs' overskud vil blive hensat til fremtidig vedligeholdelse og renovering af baneanlægget.

Struer Kommune har bevilget 5,1 millioner kroner til den miljøvenlige kunstgræsbane med kork-granulat frem for det hyppigt anvendte gummigranulat, der forurener i naturen.

Når det første år med driften er overstået, har vi et præcist billede af, hvad det koster. De 320.000 kroner er vores bedste bud i øjeblikket.

Lars Møller Pedersen (S), formand for Struer Kommunes kultur- og fritidsudvalg

Annonce

Driften af banen

Struer Kommune står for den løbende drift og vedligeholdelse af den nye kunstgræsbane, og til det formål er der afsat et årligt beløb på 320.000 kroner. Det fremgår ikke umiddelbart af dagsordenpunktet, hvordan man er kommet frem til det beløb, men formand Lars Møller Pedersen har dykket ned i tallene efter opfordring fra avisen.

- Tallet er blandt andet fremkommet via erfaringer fra andre kommuner og deres drift af kunstgræsbaner, siger Lars Møller Pedersen, der samtidigt kalder tallet for et delvist skøn.

- Når det første år med driften er overstået, har vi et præcist billede af, hvad det koster. De 320.000 kroner er vores bedste bud i øjeblikket, siger udvalgsformanden.

Det skønnes, at kunstgræsbanen skal slæbes/børstes én gang om ugen, og to gange om året skal den dybderenses. Det er der lønudgifter til, og der skal desuden indkøbes en maskine til formålet. Investeringen i maskinen er indregnet i den årlige driftsudgift.

Samtidig skal banen forsynes med det kork, der måtte forsvinde fra banen.

- Vi regner med, at kunstgræsbanen også bliver brugt i sommermånederne. Det er de erfaringer, som andre kommuner har, siger Lars Møller Pedersen.

Det er Ingolf Jakobsen fra Linde, der står for anlægsarbejdet, mens Winther Sport & Fritid fra Silkeborg står for etableringen af selve kunstgræsbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Sejlhuse tæt på udsolgt

Ugeavisen Struer

Ugens ord: Magt og ansvar

Annonce