Annonce
Ugeavisen Struer

Struerbo lander topjob i FN

Professor Mette Morsing, der har rødder i Struer, er fra 1. maj udpeget som leder af det verdensomspændende uddannelsesnetværk Principles for Responsible Management (PRME) under FN i New York. Foto: Juliane Wiklund/Copenhagen Business Schoool
Professor Mette Morsing, der er født og opvokset i Struer, er blevet headhuntet til job som leder af uddannelsesnetværk i New York
Annonce

Struer: Professor Mette Morsing, datter af Herdis Jensen, Struer, har fået et topjob ved FN i New York. Mette Morsing er født og opvokset i Struer og har tilbragt sine ungdomsår i byen.

Mette Morsing er blevet headhuntet til jobbet i FN som Head of Principles for Responsible Management (PRME) fra 1. maj.

PRME er et verdensomspændende netværk af handelshøjskoler og universiteter med fokus på FN´s verdensmål for samfundsansvar og bæredygtighed. Mette Morsing skulle egentlig være begyndt i sit nye job på kontoret i New York, men coronapandemien har foreløbigt forhindret hende i at rykke over atlanten.

- Jeg kan ikke forestille mig et mere meningsfuldt arbejde end at være med til at sætte en global dagsorden for handelshøjskoler og universiteter verden over, siger Mette Morsing om sit nye job.

Annonce

Bæredygtighed og ansvar

Medlemmerne af PRME uddanner millioner af studerende, som bliver den næste generations ledere og beslutningstagere.

- Den aktuelle pandemi viser behovet for, at beslutningstagere i virksomheder og politik tænker samfundsansvar ind i kernen af deres ledelse. Det skal ikke være et lille ekstra kursus, men et tema, som gennemsyrer den måde, vi uddanner næste generations ledere på, siger Mette Morsing.

Mette Morsing er professor og kommer fra en stilling som Mistra Chair for Sustainable Development på Stockholm School of Economics i Sverige. Her har hun de seneste tre og et halvt år også været direktør for Misum, Mistra Center for Sustainable Markets.

Her har hun ledet en forskningsgruppe, der forsker i, hvordan virksomheder og stat hver for sig og sammen opbygger en mere bæredygtig samfundsøkonomi.

Annonce

Professor og grundlægger

Før professoratet i Stockholm var Mette Morsing professor med speciale i virksomheders samfundsansvar på Copenhagen Business School (CBS) fra 2007.

Hun var i 2002 grundlægger af CBS Center for Bæredygtighed, der i dag er et af Europas førende forskningscentre i ledelse og bæredygtighed.

Siden 2010 har hun også haft sæde i bestyrelserne for Claus Meyer Melting Pot og LEGO Fonden, og i 2015 blev hun valgt ind i CBS bestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce