Annonce
Ugeavisen Struer

Sundheden og trivslen i Struer Kommune skal undersøges: Hvordan har du det?

Det er igen blevet tid til den nationale undersøgelse "Hvordan har du det?". Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Struer: Hvert fjerde år svarer regionens borgere på alt fra deres stressniveau over trivsel og til kost og motion. Det gør de i den største danske undersøgelse om sundhed og trivsel, der har titlen, "Hvordan har du det?".

Nu er det tid igen.

Fredag den 5. februar lander spørgeskemaet i den digitale eller almindelige postkasse hos udvalgte borgere over 16 år i Struer Kommune. Svarene former kommunens og regionens fremtidige sundhedspolitik og -indsats.

Det oplyser Struer Kommune i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen bliver brugt til at følge udviklingen over tid i sundhedsvaner, mental sundhed og sygelighed. Den bruges samtidig til at opfange nye tendenser.

I år giver den en særlig indsigt i, hvordan corona-pandemien påvirker borgerne.

- Perioden under corona-pandemien har uden tvivl haft påvirkning på mange personers generelle trivsel og velvære. Og når vi nu spørger, "hvordan har du det?", så vil vi I år særligt gerne vide, hvad corona har betydet for dig, siger formand for social-, sundheds og arbejdsmarkedsudvalget Anne Kirstine Bøge Petersen (SF).

- Det giver os bedre mulighed for at sætte en retning for, hvordan vi kan skabe fundamentet for trivsel og sundhed hos borgerne i Struer Kommune, fortsætter hun.

Seniorforsker Karina Friis fra DEFACTUM, der er projektleder på undersøgelsen, peger på, at både kommuner og borgere kan få stor gavn af undersøgelsen.

- Vi oplever, at kommunerne er meget ivrige efter at få indsigt i den viden, der ligger i "Hvordan har du det?"-undersøgelsen, og at de i vid udstrækning bruger denne viden som grundlag for deres indsatser. Det er den praktiske anvendelse af resultaterne, der skaber værdi gennem bedre indsatser til borgerne, siger Karina Friis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce