Annonce
Ugeavisen Struer

Svindlere på jagt efter ofre

- Bankens ansatte ville aldrig bede kunderne om at udlevere koderne til netbank eller andre personlige oplysninger over telefonen. Så hvis du får en opringning fra én, der vil have dig til at give personlige oplysninger, så er det en svindler, advarer direktøren for Hvidbjerg Bank, Jens Odgaard. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Hvidbjerg: Direktøren for Hvidbjerg Bank A/S på Thyholm, Jens Odgaard, vil gerne advare sine kunder om, at de risikerer at få en svindler i røret, som vil udgive sig for at være ansat i banken.

- Når de ringer op, lyder de yderst troværdige, og vi har desværre nogle kunder, som har ladet sig overtale til at udlevere koder til både netbank og Nemid, fortæller Jens Odgaard.

Den generelle advarsel bliver derfor sendt ud til alle kunder i Hvidbjerg Bank via postkassen i kundernes netbank, og desuden vil Hvidbjerg Banks advare om fænomenet på Facebook.

- Svindlerne kan jo også udgive sig for at være fra enten Skat eller fra Nets, konstaterer Jens Odgaard, efter at banken har fået flere henvendelser fra kunder, som har været udsat for et opkald, de ikke var trygge ved.

- Og når vi er inde i en bølge af den slags svindel, er der desværre altid nogen, der lader sig overtale, fortæller Jens Odgaard og forklarer, hvordan det specielt rammer de ældre kunder i banken.

- Så snak om det ude i den enkelte familie. Vi vil meget gerne have budskabet ud, siger han og understreger, at bankens ansatte aldrig ville bede om den slags fortrolige oplysninger over telefonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce