Annonce
Ugeavisen Struer

Tæt på 300 fik det første stik i Struer Kommune

Der blev arbejdet effektivt, da vaccinationen af beboerne på plejecentrene i Struer Kommune blev gennemført i weekenden. Resultatet blev, at 197 beboere og 96 ansatte fik første af i alt to stik med vaccinen. Foto: Ruth Siersbæk
I løbet af weekenden blev næsten 200 beboere på alle plejehjem i kommunen vaccineret - tæt på 100 ansatte fik også det første af to stik
Annonce

Struer: Udrulningen af vaccination mod Covid-19 er gået over forventning i Struer Kommune, hvor centerleder Tina Holmgaard mandag kunne gøre status efter en weekend, hvor i alt 197 beboere og 96 ansatte på Solvang, Bøgelund, Svalegangen, Enggård Centret, Bangs Have og Asp Friplejehjem samt de midlertidige pladser på Vestcenter Kilen har fået det første af to stik.

Dertil kommer, at de praktiserende læger og det medfølgende klinikpersonale også er vaccineret. Om tre uger er det meningen, at de vaccinerede får det andet og sidste stik i vaccinationsprogrammet.

Annonce

Alle fik et stik

Med det høje antal vaccinerede kan Tina Holmgaard og Struer Kommune således sætte flueben ud for første runde af vaccinationer. Samtlige beboere, der har ønsket vaccinen, har således fået et stik. Og endnu flere ansatte end først antaget fik også punkteret armen i den første runde.

- Et sted mellem 98 og 99 procent af alle beboere har ønsket at blive vaccineret, og alle, der har ønsket det, har fået en vaccination i første runde, siger Tina Holmgaard.

Annonce

Over al forventning

Hun siger, at vaccinationerne lørdag og søndag er gået over al forventning, og at det er sket i en atmosfære af effektivitet og hygge.


Et sted mellem 98 og 99 procent af alle beboere har ønsket at blive vaccineret, og alle, der har ønsket det, har fået en vaccination i første runde.

Tina Holmgaard, centerleder, Struer Kommune


- Det har i høj grad handlet om logistik. Om at have beboere klar til at blive vaccineret til tiden og med kontinuitet. Således blev 60 vaccineret på en time og 10 minutter på et af plejecentrene, fortæller Tina Holmgaard.

Hun roser også de praktiserende læger for at have kunnet strække portionerne i de enkelte glas med vacciner. Her var målet, at hvert glas skulle række til seks portioner vaccine. Det lykkedes dog at få indholdet til at række til syv portioner.

Det har blandt andet betydet, at endnu flere ansatte har kunnet få det første stik.

Annonce

Ny gruppe venter

Den næste gruppe af kommunens borgere, der skal vaccineres, er de borgere over 65 år, der modtager praktisk og fysisk hjælp i eget hjem.

Kommunen har lavet lister over de, der ønsker en vaccination, og nu går arbejdet i gang med at sørge for logistikken. Flere af borgerne har ikke selv mulighed for at køre til og fra de centre i regionen, hvor der tilbydes vaccine. Derfor er planlægningen nu i gang for at sikre, at de kan møde op og blive vaccineret.

Samtidig fortsætter kommunen med at teste alle ansatte for Covid-19 smitte, den omfattende brug af værnemidler ligesom alle restriktioner om besøg på plejehjemmene stadig står ved magt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatterforedrag aflyst

Annonce