Annonce
Ugeavisen Struer

Thyholmer-knægt optræder til EM 2020 i København

18-årige Christopher Aarlit Bach fra Thyholm er en af blot to danske freestylere, der skal medvirke ved EM-slutrunden i fodbold til sommer i København. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

THYHOLM/KØBENHAVN: 20-årige Maymi Asgari fra Aarhus og 18-årige Christopher Aarlit Bach fra Thyholm er valgt som de to danske fodbold-freestylere, der skal optræde sammen med EURO2020-maskotten, når København til sommer er en af 12 værtsbyer for EM i fodbold. Det skriver Dansk Boldspil Union i en pressemeddelelse.

Det er via en konkurrence, som UEFA stod bag, at de to unge danskere har vundet den fornemme opgave.

20-årige Maymi Asgari har spillet fodbold det meste af sit liv og træner i dag unge piger i streetfodbold i det område, hvor hun også selv er opvokset - nemlig i Gjellerupparken i Aarhus. Til sommer skal Maymi optræde som freestyler under fodbold-EM i København. Christopher kommer fra Thyholm og har vundet både DM og freestyle og deltaget i flere internationale mesterskaber. Den 18-årige gymnasieelev trænede tidligere to timer dagligt, men nu er det nok nærmere 4-5 timer om ugen.

- Jeg synes, det er utroligt fedt at være på det danske freestyle-team i forbindelse med EM i København. Jeg har længe ventet på, at der skulle blive stort internationalt fodboldmesterskab i Danmark, og nu hvor det endelig bliver afholdt, skal jeg være en del af det - det glæder jeg mig utroligt meget til, fortæller fortæller Christopher.

De to freestylere fik debut i fredags til Danmarks EM-kamp mod Gibraltar, hvor Maymi og Christopher optrådte i fanzonen på Rådhuspladsen i København.

Til sommer skal der spilles fire EM-kampe i Parken i København, og det foregår i juni måned. Her skal freestylerne optræde sammen med den officielle Euro2020-maskot Skillzy - både til hele optakten til slutrunden samt ved de enkelte kampe på stadion, i fanzoner og Football Villages. I København placeres Football Village på Ofelia Plads.

Første Euro2020-kamp i Parken spilles den 13. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce