Annonce
Ugeavisen Struer

Thyholmer tager sagen i egen hånd

Steen Mogensen starter mandag et nyt projekt for fire sværtovervægtige unge på Thyholm. Arkivfoto
En ny undersøgelse fra eSundhed.dk viser, at 20 procent af børnene i den skolepligtige alder i Struer Kommune er svært overvægtige. Det vil Steen Mogensen fra Hvidbjerg nu gøre noget ved.
Annonce

THYHOLM: - Baggrunden for mit sundhedskoncept er dystre tal fra den seneste undersøgelse fra eSundhed.dk under Sundhedsdatastyrelsen, der viser, at halvdelen af børnene i den skolepligtige alder i Struer Kommune betegnes som overvægtige, mens hele 20 procent er svært overvægtige. Det skal der efter min mening gøres noget ved, så nu starter jeg et projekt for fire unge i alderen 12 til 14 år med udgangspunkt i Midtpunktet i Hvidbjerg, siger Steen Mogensen.

Han har de seneste seks-syv år arbejdet med unge med forskellige udfordringer og haft succes med at aktivere de unge på den sjove og sunde måde.

- De børn, der er almindeligt overvægtige og er kommet i gang med at bevæge sig, som det for eksempel er tilfældet i Club 5000 på Thyholm, skal nok få knækket kurven, så den gruppe er jeg ikke så nervøs for. Det er jeg til gengæld for den gruppe, der i undersøgelserne betegnes som svært overvægtige. Her skal der gøres en ekstra og meget målrettet indsats, mener Steen Mogensen, der har søsat det nye projekt som ulønnet privatperson.

Steen Mogensen er uddannet træner og instruktør inden for blandt andet løb, mountainbike og fitness, ligesom han har en kostvejlederuddannelse med i bagagen.

- Jeg er selv en meget aktiv person, og jeg går altid forrest for de unge, hvor jeg bruger min egen interesse for eksempelvis løb til at motivere og aktivere dem og give dem sundere vaner, siger Steen Mogensen.

BMI - Body Mass Index

BMI betyder body mass index (kropsmasseindeks) og er betegnelsen på den måleenhed, som læger og sundhedskonsulenter bruger til at klassificere din kropsvægt.

Man regner sit BMI ud ved at dividere kropsvægten i kilo med højden i meter i anden potens. På nettet er der flere sider, hvor man let kan udregne sin egen BMI.

BMI under 18,5: Du vejer for lidt.

BMI 18,5-25: Din vægt er passende.

BMI 25-30: Du er moderat overvægtig.

BMI over 30: Du er svært overvægtig.

Annonce

Fem måneders indsats

Helt konkret skal de fire unge mennesker mødes hver mandag og onsdag eftermiddag i de kommende fem måneder for at lave forskellige aktiviteter, men også for at blive motiveret for en ny og sundere livsstil med blandt andet kostomlægning.

- Efter de fem måneder kan vi så se, om indsatsen har virket, og jeg er helt sikker på, at det vil lykkes at knække koden for denne lille gruppe, pointerer Steen Mogensen.

Han har opbakning fra Midtpunktet, der stiller faciliteter til rådighed, ligesom Thyholm Fysioterapi også hjælper til med blandt andet en bodytest, der sætter tal på fedtprocenterne igennem forløbet.

- Det er to piger og to drenge, der er med i projektet, og jeg har naturligvis haft en tæt dialog med både deltagerne og deres familier om forløbet, forklarer Steen Mogensen.

Helt generelt mener han, at fedmeprocenten blandt de unge i Struer Kommune skal ned.

- Gennem motivation, kost og motion blandt børn og unge ser jeg store muligheder for, at det kan lykkes. Det kan gøres ved at koble aktiviteter samt sunde kostvaner på den unge generation. Det kan forhåbentlig påvirke børn og unge i en positiv retning og knække koden til en lysere fremtid, for det er jo de unge, der engang skal passe os, når vi bliver gamle, og så nytter det jo ikke, at 20 procent af dem til den tid selv har brug for hjælp, siger Steen Mogensen.

Hvis projektet i Hvidbjerg får den ønskede effekt, har han planer om at udbrede konceptet til hele Struer Kommune.

- I givet fald har jeg en forventning om, at kommunen vil bakke op om mine idéer og være med til at sprede det til resten af kommunen og til flere årgange, siger Steen Mogensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Restauration undrer sig over annonceret generalforsamling: Vi har ikke lavet en aftale med LA

Annonce