Annonce
Ugeavisen Struer

Ti års bordtennistørke er slut - ny klub etableret i Bremdal

Så er der igen mulighed for at komme til at spille bordtennis på klubplan i Struer Kommune. Foto: Johan Gadegaard

Ny bordtennisklub i Bremdal Aktivitetscenter er kommet godt fra start, og vil du være med, er der mulighed for at låne et bat og komme i gang.

Annonce

Struer: Efter ti års bordtennis-tørke i Struer og nærmeste omegn har Ole Tanderup fra Bremdal fået etableret en ny klub i Bremdal Aktivitetscenter, hvor han også er badmintontræner.

- Men jeg synes, vi manglede en bordtennisklub, fortæller han og kastede sig ud i projektet uden sikkerhedsnet og helt på egen hånd i løbet af december.

- Jeg købte selv fem borde for at komme i gang, fortæller Ole Tanderup, og han var selvfølgelig spændt op, om der ville være opbakning til ideen, da han gjorde klar til den første klubaften tirsdag den 22. januar.

- Jeg var lidt spændt, da jeg stod der første gang og ventede på, om der dukkede nogen op for at være med. Ti minutter før vi skulle starte, var der kommet to, og jeg tænkte, at det var da ok, og så var vi i gang, men da klokken blev seks var vi 16, fortæller han.

Næste gang var der endnu flere på ungdomsholdet, og seniorerne har også fundet vej til de nye bordtennisborde, som bliver stillet op inde i opvarmningshallen i Bremdal Aktivitetscenter.

- De ældste er over 70 år gamle, fortæller Ole Tanderup, og alt i alt er der cirka 20 seniorer på holdet, og ungdomsholdet er delt i to for at der kan blive spilletid til alle.

- Det er langt over forventning, konstaterer han og glæder sig over opbakningen - og det er ikke kun fra medlemmerne af den nye klub.

Jeg er skeløjet og fra Aarhus, men kan du bruge mig til noget?

Martin Wind, bordtennisnørd og frivillig hjælper og træner i den nye bordtennisklub i Bremdal
Det kræver både koncentration og en god reaktionsevne at få gang i spillet. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Den fysiske udgave af skak

19-årige Carl Hedegaard var også hurtig til at melde sig som træner, da han hørte om Ole Tanderups initiativ.

- Jeg spillede selv meget, da jeg gik i syvende klasse og vi havde en klub i Humlum, fortæller han - og der stod også andre på spring.

Martin Wind, som var med til at etablere klubben i Humlum for cirka ti år siden, reagerede prompte, da han hørte fra sin søn, at Ole Tanderup havde sat et opslag op i Bremdalhallen for at få udbredt budskabet om, at han gerne ville etablere en bordtennisklub i Bremdal.

- Jeg er skeløjet og fra Aarhus, men kan du bruge mig til noget?

Martin Wind meldte sig klar og hjælper gerne med både træningen af de unge spillere, der møder op helt uden forudsætninger, og med alt det praktiske.

- Det er helt klart noget, jeg vil prioritere, understreger han og kalder bordtennis for den fysiske udgave af skak.

- Du skal være dybt fokuseret, når du får teknikken på plads og kan spille på et vist niveau, fortæller han.

Men indtil videre gælder det bare om at komme i gang.

- Vi starter med at repetere alle de grundlæggende slag, så de kommer ind på rygraden, fortæller han, mens boldene flyver hen over nettet på bordene ned gennem hallen, og ud over de fem borde, som Ole Tanderup selv fik indkøbt til klubben, er der også blevet plads til fire sponsorborde.

Seniorerne må klare sig uden træner.

- Men vil man gerne være med, er der mulighed for at låne et bat, fortæller Ole Tanderup og glæder sig over den gode start.

Så flyver bordtennisboldene igen hen over bordene i Bremdal Aktivitetscenter med cirka 25 medlemmer af den nye klub på ungdomsholdet. Foto: Johan Gadegaard
Bordene bliver stillet op i opvarmningshallen, hvor der er klubaften hver tirsdag - også i vinterferien, hvis nogen skulle få lyst til at være med. Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce